Σε κλειστο κυκλο η βαπτιση του ''βασιλικου μωρου'' στη βρετανια...

Η βασίλισσα Ελισάβετ και 21 ακόμη καλεσμένοι θα παραστούν στην βάπτιση του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ, τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ...
σύμφωνα με τον κατάλογο των προσκεκλημένων που ανακοίνωσαν οι γονείς του νεοφώτιστου, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ Ουίλιαμ και Κέιτ.
Η 87χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, 92 ετών, προπαππούδες του Τζορτζ, θα παραστούν στην κλειστή τελετή, όπως και ο
παππούς του, πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα και ο θείος του Τζορτζ, πρίγκιπας Χάρι.
Οι παππούδες από την πλευρά της μητέρας του μικρού, Κάρολ και Μάικλ Μίντλετον είναι επίσης καλεσμένοι όπως και ο αδελφός και η αδελφή της Κέιτ, Τζέιμς και Πίπα.
Οι γονείς του Τζορτζ διάλεξαν επτά νονούς και νονές για τον γιο τους, κυρίως φίλους τους από παλιά, οι οποίοι προσκλήθηκαν μαζί με τους συζύγους τους.

Πρόκειται για τον 'Ολιβερ Μπέικερ, ο οποίος σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Σεντ Αντριους μαζί με το ζευγάρι, την Εμίλια Τζάρντιν-Πάτερσον, συμμαθήτρια της Κέιτ από το σχολείο, τον Ουίλιαμ Βαν Κάτσεμ, ο οποίος είναι παιδικός φίλος του Ουίλιαμ, τον Χιού Γκρόβενορ, γιο του δούκα του Ουεστμίνστερ, την Τζούλια Σάμιουελ, φίλη της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα, τον Τζέιμι Λόουδερ-Πίνκερτον, πρώην ιδιαίτερο γραμματέα του ζεύγους και την ολυμπιονίκη της ιππασίας, Ζάρα Φίλιπς-Τίνταλ, εξαδέλφη του Ουίλιαμ.
Βρετανία: Στους ρυθμούς της βασιλικής βάπτισης Για την απαθανάτιση της βάπτισης καλεσμένος είναι ο βρετανός φωτογράφος Τζέισον Μπελ, γνωστός για τα πορτρέτα διασημοτήτων. Ο πρίγκιπας Τζορτζ αναμένεται να βαπτιστεί στις 15.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδος) από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι στο βασιλικό παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς, στο Λονδίνο.

O νονός του πρίγκηπα Γουίλιαμ και τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μιλάει στην Telegraph για τη βάπτιση του μικρού πρίγκηπα. Ο κατάλογος των καλεσμένων, η επιλογή των αναδόχων, όπως και η επιλογή της εκκλησίας για την τέλεση του μυστηρίου φανερώνουν την επιθυμία του Ουίλιαμ και της Κέιτ να μην ακολουθούν πιστά το βασιλικό πρωτόκολλο. Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα