''σε καλο δρομο η ελλαδα με τις μεταρρυθμισεισ''..

12:45 10/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο με τις μεταρρυθμίσεις, ενώ το πλεόνασμα καθιστά «βιώσιμη και μακροχρόνια την εξυγίανση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Βάλτερ Στάινμαγερ, ...
μετά από συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.
Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι οι θυσίες των Ελλήνων και η υλοποίηση αυτής της απαραίτητης πολιτικής
φέρουν καρπούς, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί παρά να συμβουλεύσει τους Έλληνες να μην μιλούν συνεχώς για νέα πακέτα διάσωσης. «Κάτι τέτοιο δεν υπονομεύει μόνο τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τη σταθερότητα» πρόσθεσε.
Σχετικά με τον ρόλο και την αποστολή της τρόικας, ο κ.Στάινμαγερ δήλωσε πως διατηρεί και σήμερα ως υπουργός την προσωπική του άποψη - ότι δηλαδή στην τρόικα «εκπροσωπούνται οι σωστοί θεσμοί», προσθέτοντας πως η τρόικα είναι ένα σημαντικό όργανο που προέρχεται από δημοκρατικά νομιμοποιημένους θεσμούς.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Βάλτερ Στάινμαγερ, συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα. Από πλευράς του, ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι θεμελιώδης στόχος είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τόνισε πως οι καλές εξελίξεις του πλεονάσματος θα επισημοποιηθούν όταν γίνει η επιβεβαίωση, από την Eurostat, των στοιχείων του 2013.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο κ.Βενιζέλος παρατήρησε επίσης ότι το χρέος δεν θα διευθετηθεί μόνο με την επιτυχή προσέγγιση του δημοσιονομικού στόχου αλλά με την παράλληλη τήρηση ενός σταθερού ρυθμού πραγματικής ανάπτυξης, «και η βοήθεια των γερμανικών φορέων επ΄αυτού θα είναι καθοριστική, δεδομένου ότι ήδη ο διεθνής ιδιωτικός τομέας δείχνει ενδιαφέρον για τη χώρα μας». Σχετικά με την τρόικα, ο κ.Βενιζέλος σημείωσε πως σέβεται τους θεσμικούς φορείς που εκπροσωπούνται στην τρόικα, αλλά επίσης σέβεται και τη δημοκρατική νομιμοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θέλει να έχει γνώση και άποψη για όσα συμβαίνουν στην Ε.Ε.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα