Σε επιφυλακή γονείς και αστυνομία για την «μπλε φάλαινα»

10:22 23/5/2017 - Πηγή: Fimotro

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Αστυνομία και τους γονείς καθώς αυξάνονται οι περιπτώσεις μαθητών που έχουν δεχθεί κρούσεις για να συμμετάσχουν στο επικίνδυνο, διαδικτυακό παιχνίδι.
Κάθε μέρα παρουσιάζονται νέα κρούσματα σε παιδιά κυρίως Γυμνασίου τα οποία παίρνουν «εντολές» μέσω facebook προσκαλώντας τα να συμμετάσχουν στη «Μπλε Φάλαινα».
Χθες μητέρα ενός 14χρονου από το Πολύκαστρο Κιλκίς, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

την «πρόκληση» που δέχθηκε ο γιος της από άγνωστο ο οποίος του ζητούσε «να δίνει σφαλιάρες στον εαυτό του και να το βΙντεοσκοπεί».
Θύμα της «Μπλε Φάλαινας» φέρεται να έπεσε πριν από λίγες μέρες και μία 15χρονη από την Κατερίνη. Όπως καταγγέλθηκε, ο άγνωστος συνομιλητής της κοπέλας στο facebook τής ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει χάπια, πράγμα που εκείνη έκανε χωρίς ευτυχώς να αποβούν μοιραία για τη ζωή της.
Έτσι άρχισαν να γίνονται γνωστοί και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο βάζει τους παίκτες σε ακραίες και σκληρές δοκιμασίες, έχοντας καταναλώσει υπνωτικά χάπια.
Δοκιμασίες που φτάνουν ακόμη και στην αυτοκτονία, αφού έχουν καταγραφεί 300 στη Ρωσία, απ’ όπου ξεκίνησε το παιχνίδι θανάτου.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις καθώς γονείς ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εεγκλήματος συμβουλεύει εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία – πρόκληση «Μπλε Φάλαινα», ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τους ακόλουθους τρόπους:Τηλεφωνικά: 11188, στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr. μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones):

Keywords
Τυχαία Θέματα