ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

07:56 7/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Να τεθούν «σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας», εκτιμώντας ότι, ακόμη και αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για πολύ χρόνο, κάλεσε όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κομματικές δυνάμεις, ο Αλέξης...
Τσίπρας. Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,
υπογράμμισε ότι η απάντηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται, είναι να κινηθεί ενωτικά και να αναδειχθεί o λαϊκός παράγοντας καταλύτης των εξελίξεων.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι πολιτικές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι αυτό που πραγματικά φοβούνται, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και οι ξένοι, είναι η δυνατόητα να ανατραπεί η κατάσταση μέσα από την εκλογική διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, προχωρούν σε διαβουλεύσεις του παρασκηνίου για κυβέρνηση «δήθεν εθνικής σωτηρίας» για να αποφύγουν τις εκλογές και να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον πως «δέχθηκε για τα επόμενα δέκα χρόνια ότι πραγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Ράιχενμπαχ».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και στο ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση του κ. Καρατζαφέρη και της κυρίας Μπακογιάννη εκτιμώντας ότι «αυτή η κυβέρνηση θα είναι πιο αυταρχική» και υποστηρίζοντας: «μας κουνάνε το δάχτυλο οι στυλοβάτες του διεφθαρμένου συστήματος και οι νοσταλγοί του Μεταξά».
Keywords
Τυχαία Θέματα