Σε δυσκολη θεση οι ''58''...

11:37 10/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε δύσκολη θέση φαίνεται να ήρθε η πλειοψηφία της Κίνησης των "58" από την απόφαση των Σαμαρά - Βενιζέλου να αλλάξουν τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών. Στη χθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση...
που είχαν, έθεσαν το θέμα και ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις. Η Κίνηση των "58" προγραμματικά ήταν κατά του σταυρού προτίμησης. Μάλιστα στο σχέδιο που έχουν ήδη καταρτίσει
για την αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος έχουν εντάξει την πρόταση για την κατάργηση του σταυρού προτίμησης ακόμα και στις εθνικές εκλογές.

Το σκεπτικό είναι πως η σταυροδοσία ευνοεί τις πελατειακές σχέσεις και δεν περιορίζει το "πολιτικό χρήμα". Όπως όπλα δείχνουν οι "58" παρά τις προτάσεις της κυβέρνησης για την σταυροδοσία θα προχωρήσουν στην δική τους πρόταση, την οποία είχαν ήδη συζητήσει και αποφασίσει τις προηγούμενες ημέρες κι ας έρθουν σε διάσταση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Έχει ενδιαφέρον για τις περαιτέρω σχέσεις των δύο πλευρών αν η συγκεκριμένη πρόταση τελικά κατατεθεί στο ευρύτερο σχέδιο που θα καταθέσουν, και με ποια μορφή.

Το επιχείρημα των περισσοτέρων που ήταν εναντίον στην πρόταση της σταυροδοσίας ήταν πως "θα ευνοηθούν οι παλιοί πολιτικοί και οι τηλεπερσόνες".

Κατά την χθεσινή συνάντηση υπήρξε διχογνωμία για το πώς θα αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες υποψηφιότητες "κακής ποιότητας, οι οποίες θα προέλθουν από το ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι θα πρέπει να ασκηθεί βέτο σε κάποια πρόσωπα που θα θεωρηθεί ότι προσβάλουν την εικόνα της Κίνησης των "58", ενώ κάποιοι άλλοι ήταν υπέρ της κατάθεσης υποψηφιοτήτων από τον κάθε πολιτικό φορέα του συνδιασμού χωρίς ενστάσεις.

Μετά τη συνάντησή τους οι "58" εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στη συνάντηση τους οι 58 και οι συνεργαζόμενες κινήσεις και συζήτησαν τις προγραμματικές παρεμβάσεις τους στα ζητήματα του πολιτικού συστήματος και του πολιτεύματος, του κοινωνικού κράτους και της αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης, των προοπτικών της Ευρώπης και της θέσης της Ελλάδας σε αυτήν. Επίσης αποφάσισαν να εντείνουν τις προσπάθειες για την εθνική δικτύωση και την οργάνωση ομάδων πρωτοβουλίας σε όλη τη χώρα. Αντάλλαξαν απόψεις για τις αλλαγές που μπορεί να δημιουργήσει η τροποποίηση του νόμου για τις ευρωεκλογές. Δημιουργείται ένα νέο τοπίο του προεκλογικού αγώνα, στο οποίο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την απαραίτητη ανανέωση του πολιτικού συστήματος και του πολιτικού προσωπικού της χώρας στις νέες συνθήκες».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα