''σχεδιο αποσταθεροποιησης ενορχηστρωμενο απο ακροδεξια κεντρα''...

17:30 18/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Την οδύνη του για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης... και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής». Σε δηλώσεις του στη διάρκεια του απεργιακού συλλαλητηρίου, ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε μάλιστα προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού,
τονίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να συνειδητοποιεί σήμερα «τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια».

Ο Α. Τσίπρας για τη δολοφονία του Π. Φύσσα Επεσήμανε πάντως ότι αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά και δημοκρατική εγρήγορση. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες. Ως εκ τούτου χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση ώστε να μετατραπεί η οργή που έχει σήμερα ο κάθε Έλληνας σε αποφασιστικότητα, για να απομονώσουμε στη συνείδηση του λαού μας τον φασισμό και τους δολοφόνους, υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα