Σαμαρας: "πρεπει να ανακαταλαβουμε τις πολεις μασ"

22:34 19/4/2012 - Πηγή: Fimotro
«Η Ελλάδα σήμερα έχει γίνει κέντρο λαθρομεταναστών. Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, στις οποίες οργιάζει το εμπόριο ναρκωτικών, η πορνεία, το παρεμπόριο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που μεταδόθηκε στην σελίδα που διατηρεί στο...
facebook.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε
με ένα πεντάλεπτο βίντεο στις ερωτήσεις των χρηστών του κοινωνικού δικτύου για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

«Πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος σε προσωπικό ύφος στους χρήστες και πρόσθεσε: «οι χώροι όπου συγκεντρώνονται είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων, παραεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Οι παράνομοι δεν συλλαμβάνονται και όταν αυτό γίνεται αφήνονται ελεύθεροι γιατί οι φυλακές έχουν γεμίσει ενώ εκείνες που είναι έτοιμες δεν λειτουργούν».

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «πρέπει να αλλάξει το Δουβλίνο ΙΙ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει επαφές με τους ηγέτες των χωρών του ευρωπαικού νότου, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Μάλτας και Κύπρου για κοινή αντιμετώπιση στο ευρωπαικό πλαίσιο και για την δημιουργία ασπίδας για την λαθρομετανάστευση.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να συμβάλει με οικονομικούς πόρους γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν, αντίθετα με ό,τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου».

Είπε ακόμη ότι πρέπει οι νόμοι να εφαρμοστούν με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στα όργανα της τάξης και στους ιδιώτες που νοικιάζουν σπίτια και κάνουν διευκολύνσεις σε άτομα που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τέλος, ανέφερε ότι η λαθρομετανάστευση είναι μείζον κοινωνικό ζήτημα που επείγει η αντιμετώπισή του.

Μέχρι τις εκλογές θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, και άλλα μηνύματα σε διαφορετικά θέματα που θα απαντούν σε ερωτήματα πολιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα