Ρινοκερος - θυμα λαθροθηρων εφερε στον κοσμο το μικρο του!

14:45 17/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Το 2012 στην Νότιο Αφρική οι λαθροθήρες εξόντωσαν συνολικά 600 ρινόκερους :::
τους οποίους σκοτώνουν για το κέρατό τους, που πωλείται σε υψηλές τιμές σε χώρες της Ασίας και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. Ανάμεσα σε αυτούς τους ρινόκερους λίγο έλειψε να είναι και η Θάντι, που χτυπήθηκε από κυνηγούς τον Μάρτιο του 2012 και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη, αφού πρώτα αφαίρεσαν το κέρατό της.

Ο θηλυκός ρινόκερος στάθηκε τυχερός και κατόρθωσε να επιβιώσει παρά τον βαρύ τραυματισμό του βρίσκοντας καταφύγιο στην Kariega Game
Reserve, στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Στις 13 Ιανουαρίου η Thandi έφερε στον κόσμο έναν μικρό ρινόκερο που δέχθηκαν με χαρά οι υπεύθυνοι της φάρμας, αφού θα προστεθεί στους υπόλοιπους ρινόκερους της χώρας που απειλούνται με εξαφάνιση από τους παράνομους κυνηγούς.

Η μητέρα έμεινε κοντά στο μικρό της μέχρι αυτό να σταθεί στα πόδια του και στη συνέχεια το οδήγησε στο βάθος προστατευόμενης έκτασης μέσα στην φάρμα.

Το περασμένο έτος οι λαθροθήρες εξόντωσαν πάνω από 1.000 ρινόκερους στη Νότιο Αφρική, που παραμένει το κράτος που διαθέτει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ρινόκερων στον κόσμο.
Keywords
Τυχαία Θέματα