Ρεκορ στην καταναλωση φυσικου αεριου

Προβλήματα στην επάρκεια φυσικού αερίου προκαλούν οι καταναλώσεις - ρεκόρ των τελευταίων ημερών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΠΑ αναγκάστηκε να ζητήσει από την αλγερινή Sonatrach να επισπεύσει κατά μία...
εβδομάδα την παράδοση φορτίου LNG και να αυξήσει την παραγγελία στα 110.000 κ.μ. LNG από 70.000 κ.μ. LNG, προκειμένου να καλύψει την εσωτερική ζήτηση, η οποία αυξάνεται κατακόρυφα.
Μονάδες Οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε ηλεκτρικά θερμαντικά συστήματα, προκειμένου να αντικαταστήσουν το πανάκριβο πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να δουλεύουν στο φουλ οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Εδώ και τέσσερις ημέρες οι καταναλώσεις έχουν φθάσει στο ρεκόρ των 190.000 Mwh/ημερησίως που αντιστοιχούν σε 16,5 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου, από 120 - 130.000 Mwh που ήταν το σύνηθες για την εποχή. Το προηγούμενο ρεκόρ κατανάλωσης είχε σημειωθεί στα 12 εκατ. κ.μ., ημερησίως. Το νέο φορτίο LNG αναμένεται στις 19 Δεκεμβρίου από 26/12 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Σύσκεψη Εν των μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΡΑΕ σύσκεψη για το θέμα, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια αερίου. «Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αλλά παρακολουθείται με προσοχή» δήλωσαν ανώτατα στελέχη της ΔΕΠΑ, προσθέτοντας ότι η ροή φυσικού αερίου στα σύνορα παραμένει κανονική.
Keywords
Τυχαία Θέματα