Ρέγκλινγκ: με μεταρρυθμίσεις θα βγείτε από το πρόγραμμα…

21:40 28/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Η Ελλάδα έχει πιθανότητες να βγει από το μνημόνιο εάν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το Euroworking Group.

Ο κ. Ρέγκλινγκ μάλιστα επεσήμανε πως η έξοδος της χώρας από το Μνημόνιο

τον Αύγουστο του 2018 δεν θα συνοδεύεται από αυξημένης μορφής Επιτροπεία. «Θα συμβεί ακριβώς ό,τι συνέβη και στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα», τόνισε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί πως τα χρήματα που δόθηκαν για τη χώρα θα επιστραφούν έστω και το 2059.

«Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, έχουμε υποχρέωση να παρακολουθούμε την πορεία της χώρας γιατί πρέπει κάποια στιγμή να αποπληρωθούμε. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα το να βρίσκεται μια χώρα σε πρόγραμμα και άλλο να τελεί υπό εποπτεία. Στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί ό,τι εφαρμόστηκε και στις χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα και βγήκαν από αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μήνυμα» για τις ληξιπρόθεσμες

Παράλληλα έστειλε μήνυμα για τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, λέγοντας πως «δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία για τις πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το τέλος Σεπτέμβρη, θα χρειαστούν ακόμα περίπου τέσσερις εβδομάδες . Υποθέτω ότι θα έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας στο τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να εκταμιεύσουμε».

Σημειώνεται ότι για να εκταμιευθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει πετύχει «καθαρή» μείωση των οφειλών κατά 1,2 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα