Ρεγκλινγκ : πρωτα οι μεταρρυθμισεις και μετα η συζητηση για τη μενιωση του χρεους...

18:16 7/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Μήνυμα στην Αθήνα ότι οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μόνο...
αν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και οι θεσμοί το επιβεβαιώσουν στον πρώτο έλεγχο του προγράμματος έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Την ίδια ώρα, ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
θα συμμετέχει στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αν και σημείωσε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη το ύψος της συμμετοχής του.

«Δεν έχει καθοριστεί σε ποιο βαθμό θα συμβάλει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος πως θα συμμετάσχει αργότερα, μέσα στο έτος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα.

«Δεν έχει καθοριστεί σε τι βαθμό θα συνεισφέρει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχει αργότερα φέτος», δήλωσε σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι ενώ μειώνεται το μερίδιο του ΔΝΤ στην βοήθεια προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ, «ποτέ δεν θα αποχωρήσει εντελώς» από την παροχή βοήθειας προς την κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς αυτές οι χώρες είναι τα μέλη του.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ΔΝΤ παρείχε στα κράτη-μέλη της ΕΕ περισσότερη βοήθεια απ’ ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου συνολικά.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η νομισματική ένωση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά χωρίς πλήρη δημοσιονομική ένωση. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ παραπέρα για την καλή λειτουργία της ευρωζώνης» δήλωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα