Ρατσιστικη αντιμετωπιση σε βαρος αλλοδαπης καταγγελει η εσαμεα

Την προσβλητική και ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος ομογενούς αλλοδαπής με αναπηρία εκφράζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣαμεΑ) καταγγέλοντας το περιστατικό με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, η ομογενής έκανε αίτηση...
πολιτογράφησης και προσήλθε για συνέντευξη στο αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών, συνοδευόμενη από την κόρη της.

Κι αυτό διότι πάσχει από ημιπληγία και ανικανότητα ομιλίας, εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη το 2008.

Στη συνέντευξη - σημειώνει η ΕΣαμεΑ
- η κόρη εξέθεσε την κατάσταση υγείας της μητέρας έχοντας και τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούσαν την πάθησή της.

Η αρμόδια διευθύντρια απεφάνθη ότι παγώνει τη διαδικασία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας γιατί δεν είναι σωματικά ικανή, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η σύμφωνα με το νόμο απαραίτητη συνέντευξη.

Όπως λέει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της «μέσω αυτής της ρατσιστικής συμπεριφοράς εμφανίζεται για ακόμη μια φορά η λογική του Καιάδα».

Στο μεταξύ τουλάχιστον ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδος διαπίστωσε την έλλειψη προσβασιμότητας του κτιρίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου -Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα. Ωστόσο, η κατάσταση δεν άλλαξε.

Έτσι, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣαμεΑ) με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας, ζητά την άμεση καταγγελία της σύμβασης εκμίσθωσης του κτιρίου, ώστε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια να μεταφερθεί σε κτίριο που θα πληροί όλους τους κανόνες προσβασιμότητας.

Τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί είναι: η ακαταλληλότητα της ράμπας που είχε τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο, η μη πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, η δυσκολία πρόσβασης των ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο στο εσωτερικό του κτιρίου και η απουσία οδηγού όδευσης για πολίτες με προβλήματα όρασης.

Επιπλέον, δεν προβλέφθηκε η απαραίτητη παρουσία διερμηνέα νοηματικής γλώσσας για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών των κωφών και βαρήκοων πολιτών
Keywords
Τυχαία Θέματα