Ραντεβου στις καλπες για νεα σελιδα...

13:04 17/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Το «ραντεβού» στις 1.074 κάλπες ανά την Ελλάδα θα είναι το πρώτο βήμα και εκτιμάται ότι θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εθνικές εκλογές, όπου φιλοδοξούν να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Στο επιτελείο του...
κ. Βενιζέλου, αν
και διατηρούν ρεαλιστική οπτική, διαβλέπουν ότι η σημερινή «ανταπόκριση» του κόσμου, των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει εκ των πραγμάτων θετικά και σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει ο νέος αρχηγός θα «φρενάρει» τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος - δημιουργώντας έτσι μια νέα αφετηρία για τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων.
Τα «στοιχήματα» βέβαια για τον νέο αρχηγό και το ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδηθούν μέσα στο σύντομο διάστημα που απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές. Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος πιστεύει βαθιά ότι από αύριο κιόλας θα αρχίσει η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμά ότι, παρά την εμφανή δυσφορία (ακόμη και την απογοήτευση) των ψηφοφόρων λόγω της «επέλασης» των μέτρων του μνημονίου, βασικοί πυρήνες του είναι έτοιμοι να «ακούσουν» και να επανατοποθετηθούν. Γι' αυτό και το πρώτο στοίχημα παίζεται σήμερα, αφού η κινητοποίηση χιλιάδων κόσμου στο λεκανοπέδιο και στην περιφέρεια -εφόσον επιτευχθεί- θα δράσει πολλαπλασιαστικά τις «επόμενες μέρες».
Στη μάχη της ευρείας κινητοποίησης έχουν μπει βουλευτές και κορυφαία στελέχη, που μαζί με την Ιπποκράτους και το επιτελείο του κ. Βενιζέλου επιχειρούν να σημάνουν συναγερμό στα κομματικά γραφεία και τους οργανωμένους οπαδούς. Δεν βάζουν αριθμητικό στόχο, είναι όμως προφανές ότι «συζητούν» για τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην ψηφοφορία περίπου 100 χιλιάδων ανθρώπων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο κάλεσμα των βουλευτών (τηλεφωνικό, με sms, διά ζώσης) απαντούν θετικά, πέρα από τους οργανωμένους οπαδούς και «απλός» κόσμος, που δηλώνει ότι παραμένει στην παράταξη και ελπίζει για μια νέα αρχή.

Πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα «αιφνιδιάσει» με τις πρωτοβουλίες του από την... επόμενη ώρα της εκλογής
Η αλήθεια είναι ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Ευ. Βενιζέλος θα «αιφνιδιάσει» με τις πρωτοβουλίες του από την... επόμενη ώρα της εκλογής. Μέσα στην εβδομάδα θα συγκαλέσει εκτός απροόπτου την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να δώσει το «στίγμα» της πολιτικής του κατά την προεκλογική εκστρατεία και το Εθνικό Συμβούλιο για την εκλογή του νέου γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι για τις θέσεις-κλειδιά του κόμματος προορίζει στελέχη της νεότερης γενιάς. Για τη θέση του γραμματέα χαρακτηρίζεται φαβορί ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου σήμερα και στον στενό κύκλο των συνεργατών του κ. Βενιζέλου από το 2007.
Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου θα εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους από τη Δευτέρα, όπως και τα στελέχη που θα αναλάβουν συγκεκριμένους ρόλους από την προεκλογική περίοδο (π.χ. Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Αντωνίου,
Keywords
Τυχαία Θέματα