Ραλι ανοδου των τραπεζων με +10% στο ταμπλο!

15:14 18/6/2012 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΟ 4,5% Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ
Άλμα άνω του 4,5% καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας που περιορίζει τις ανησυχίες για ξαφνική αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Νωρίτερα, μάλιστα ο γενικός...
δείκτης είχε φτάσει να καταγράφει κέρδη άνω του 6,5%.
Τώρα ο γενικός δείκτης σημειώνει άνοδο 5,10%, με τις τράπεζες να ενισχύονται
9,97%, περιορίζοντας τα αρχικά κέρδη τους. «Είναι ράλι ανακούφισης, η αγορά καλωσορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα, με τα βλέμματα να στρέφονται τώρα στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τις προτεραιότητες στην πολιτική της», ανέφερε ο αναλυτής Μάνος Γιακουμής από τη Euroxx Χρηματιστηριακή.
Αισιοδοξία προκαλούν και τα μηνύματα από την πλευρά των τραπεζών, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr», υπήρξαν ακυρώσεις για παραγγελίες μετρητών από τις τράπεζες, ενώ υπήρξαν και ανανεώσεις προθεσμιακών καταθέσεων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη εντολές για επιστροφή μετρητών που έφυγαν στο εξωτερικό με εμβάσματα κατά το προηγούμενο διάστημα.
Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης σημειώνει άνοδο κοντά στο 10%, με τη Eurobank να ενισχύεται 15%, την ΕΤΕ να καταγράφει άνοδο πάνω από 14% και την Πειραιώς να περιορίζει τα κέρδη της στο +6%.
Στον 20άρη, ο ΟΤΕ ενισχύεται κοντά 15%, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν επίσης οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ και της Ελλάκτωρ.
Ωστόσο, αυτό που επισημαίνουν κάποιοι αναλυτές είναι ότι πρέπει να επικρατήσει επιφυλακτικότητα, δεδομένου ότι η αγορά έχει ήδη σημειώσει σημαντική άνοδο τις τελευταίες ημέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα