ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η Β. ΚΟΡΕΑ

Έναν πυρηνικό αντιδραστήρα θα θέσει σύντομα σε λειτουργία η Βόρεια Κορέα τον οποίο κατασκεύασε η ίδια, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεάτικό πρακτορείο, ένα...
χρόνο αφού η Πιονγκγιάνγκ αποκάλυψε ότι τον κατασκευάζει.

«Είναι κοντά η ημέρα που ένας αντιδραστήρας ελαφρού ύδατος που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε δικούς μας πόρους και τεχνολογία θα λειτουργήσει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας» μετέδωσε το πρακτορείο KCNA.

Το πρακτορείο δεν έδωσε κανένα πιο συγκεκριμένο
στοιχείο σχετικά με το πότε θα τεθεί σε λειτουργία αυτός ο αντιδραστήρας, όμως η αναφορά σε αυτή την πυρηνική εγκατάσταση περιλαμβάνεται σε ένα άρθρο που διαψεύδει τους αμερικανικούς και νοτιοκορεάτικους ισχυρισμούς σχετικά με την άσχημη κατάσταση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας.

Το Νοέμβριο του 2010 η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει την κατασκευή μίας τέτοιας εγκατάστασης σε ένα αμερικανό επιστήμονα, το Ζίγκφριντ Χέκερ, ο οποίος επισκεπτόταν τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο Χέκερ, οι βορειοκορεατικές αρχές του είχαν πει ότι ο αντιδραστήρας κατασκευαζόταν στο πυρηνικό εργοστάσιο του Γιονγκμπγιόν και θα είχε ισχύ 25 με 30 μεγαβάτ.

Οι αντιδραστήρες ελαφρού ύδατος έχουν συνήθως πολική χρήση και οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα