ΠΥΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

22:55 18/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Σκληρή κριτική και κατηγορίες για λαϊκισμό εισέπραξε από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους του γερμανικού κοινοβουλίου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για τις χθεσινές δηλώσεις της σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία και το ρόλο της Γερμανίας στη σταθεροποίηση της οικονομίας στην... ευρωζώνη. Έτσι, μετά τον πρώην Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ που κατηγόρησε τη Μέρκελ
για αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, σειρά είχε ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Με δηλώσεις του στο Spiegel Online την κατηγόρησε για λαϊκισμό και απουσία επιχειρημάτων καθώς και καλλιέργεια αντιευρωπαϊκών ανακλαστικών.
"Είναι ντροπή η κ. Μέρκελ να διακυβεύει απερίσκεπτα την ευρωπαϊκή ιδέα των προκατόχων της Αντενάουερ, Μπραντ, Σμιτ, Κολ και Σρέντερ, μόνον και μόνο για να αποσπάσει το φτηνό χειροκρότημα του κόσμου. Με τον τρόπο αυτό καλλιεργεί αντιευρωπαϊκά ανακλαστικά, αντί να αναλάβει επιτέλους ευθύνη για την Ευρώπη ως σύνολο", δήλωσε ο πρόεδρος του SPD και της προσήψε ότι δημιουργεί κλίμα στις πλάτες του ελληνικού λαού, σημειώνοντας ότι "το πρόγραμμα περικοπών, το οποίο επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στο λαό είναι άνευ προηγουμένου".Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου άσκησαν και οι Πράσινοι μέσω του προέδρου του κόμματος Τζεν Έτσντεμιρ που μίλησε, και αυτός, στο Spiegel Online. "Η αυθαίρετη ανάδειξη ορισμένων σημείων δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα, ούτε την Πορτογαλία ούτε την Ισπανία, αλλά ούτε αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα", είπε ο Έτσντεμιρ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μέρκελ και συνέχισε: "αντί να δίνει συμβουλές στους ευρωπαίους εταίρους, να προωθήσει επιτέλους έναν συνετό και λειτουργικό συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής μέσα στην ΕΕ".Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Ντανιέλ κον Μπεντίτ, ευρωβουλευτή των Πρασίνων και προέδρου της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος είπε ότι "όταν κάποιος μιλάει για οικονομική σύγκλιση, πρέπει να αφήνει κατά μέρος τα απλοϊκά συνθήματα και τις προκαταλήψεις".
Keywords
Τυχαία Θέματα