Πτωση στις πωλησεις ρουχων εως 70% λογω capital controls...

16:16 17/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Πτώση μεταξύ 40% και 70% καταγράφουν οι λιανικές πωλήσεις στην ένδυση,...
μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls.

Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), προσθέτοντας ότι με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, επιβάλλεται η άμεση οριστικοποίηση της νέας συμφωνίας και το άνοιγμα των τραπεζών
για να επανέλθει σταδιακά η ομαλότητα και η ηρεμία στην αγορά. «Η όποια συμφωνία- γέφυρα πρέπει να καλύψει άμεσα και τις οφειλές του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα γιατί οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν χρονικά μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα», ανέφερε ο ΣΕΠΕΕ.

Επίσης επιβάλλεται να κινηθεί άμεσα η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την στήριξη της αγοράς μέσω της αποπληρωμής των υφιστάμενων και της προκήρυξης των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Υπό τις συνθήκες που λειτουργεί η οικονομία της χώρας μας επιβάλλεται η ενεργοποίηση του άρθρου107(3)(β) της συνθήκης της ΕΕ για την κατάργηση των περιορισμών De Minimis και αύξηση του ορίου των 200.000 ευρώ, με την ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων σε ποσοστό πάνω από 70%. Η στήριξη των επιχειρήσεων στο μεσοδιάστημα έως την συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρχει αντικείμενο διάσωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Keywords
Τυχαία Θέματα