Ψαχνουν να βρουν στοιχεια απο τα κινητα του σακκα και του σεϊσιδη

14:01 7/8/2016 - Πηγή: Fimotro
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται πλέον τα κινητά τηλέφωνα των καταζητούμενων αντιεξουσιαστών Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη, σε κεντρικό δρόμο της Σπάρτης από...
τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ.
Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο άνδρες δεν απαντούν σε κανένα από τα επίμονα ερωτήματα των αστυνομικών για την παρουσία τους στη Σπάρτη ή για τις κινήσεις τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στην κατοχή τους δεν βρέθηκε κάποιος οπλισμός.
Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι το πού ήταν
το κρησφύγετό τους, στην Αθήνα ή σε άλλη περιοχή. Και, βέβαια, τα βασικά ερωτήματα για την Αντιτρομοκρατική είναι πού βρισκόταν ο Μάριος Σεϊσίδης όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια -καθώς ήταν καταζητούμενος για περισσότερα από 10 χρόνια- και το πώς βρέθηκαν μαζί με τον Σακκά.
Οι Μ. Σεϊσίδης και Κ. Σακκάς θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «συνελήφθησαν χθες, 4 Αυγούστου 2016, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας , δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες».
Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν ΙΧ αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο, κάνοντας αναστροφή και αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί πέτυχαν να ακινητοποιήσουν τους δύο επιβαίνοντες και να τους προσάγουν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 15-06-2016 από περιοχή της Αττικής, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστά δελτία ταυτότητας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος Κώστας Σακκάς, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ενώ ο 35χρονος Μάριος Σεϊσίδης, που κατηγορείται ως μέλος των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα», ήταν καταζητούμενος εδώ και εννέα χρόνια.
Ο Σακκάς και ο Σεϊσίδης ήταν για την Αντιτρομοκρατική τα δύο κομβικά πρόσωπα στον αντεξουσιαστικό χώρο, καθώς θεωρούσε ότι είχαν τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουν και ανασυνθέσουν το αντάρτικο πόλης. Έτσι η σύλληψή τους μαζί με αυτής της ακόμα καταζητούμενης Πόλας Ρούπα αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα