Προβληματισμος απο την ισχνη κυβερνητικη πλειοψηφια...

Ενάμιση μήνα μετά τη διαγραφή της Θ. Τζάκρη που άφησε την κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης με 154 βουλευτές το Μαξίμου μέτρησε με τη χθεσινή διαγραφή του Β. Πολύδωρα μια ακόμη απώλεια...

Το 153 είναι ένα δύσκολο νούμερο, παραδέχεται κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, με δεδομένες τις διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν με τους εκπροσώπους της τριμερούς αμέσως μετά τα Φώτα.
Μπροστά μας, συνεχίζει, έχουμε το χρηματοδοτικό κενό και τη συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους από την οποία θα προκύψουν νέες απαιτήσεις, το μέγεθος και την ένταση των οποίων δεν μπορούμε
να γνωρίζουμε.
Επιπροσθέτως η συνοχή της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θεωρείται οριακή. Το γεγονός ότι η εσωστρέφεια στη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει να κάνει μόνο με τα σκληρά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση, αλλά έχει και ιδεολογικό υπόβαθρο σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση της ηγεσίας δεν επιτρέπει αισιοδοξία.
Πέραν αυτών, στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για τη στάση της τρόικας με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Όπως λένε το τελευταίο δίμηνο λόγω και της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει μονομερώς σε μία σειρά από θέματα έχει εξαντλήσει την όποια ανοχή των δανειστών μας. Αναμένουν λοιπόν από το νέο έτος την τρόικα να έρχεται στην Αθήνα με άγριες διαθέσεις.
Εντός αυτού του κλίματος, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις και μάλιστα τις αντιμετωπίζει θετικά αμέσως μετά τις γιορτές να ξεκινήσει μια προσπάθεια διεύρυνσης της Κ.Ο. της κυβέρνησης.
Η δεξαμενή ή τα «μαξιλαράκια» όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είτε από την πλευρά των ανεξάρτητων βουλευτών είτε εντός της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Παράλληλα ουδείς πρέπει να λησμονεί και την αναφορά της κ. Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.
«Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν υπάρχει κι άλλος δρόμος», παραδέχεται κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα