Προβλεψη για μειωση του ελλειμματος στη γαλλια...

20:48 1/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Μείωση του δημοσίου ελλείμματος στο 1,2% του ΑΕΠ το 2017 προβλέπει η γαλλική κυβέρνηση, σύμφωνα με οικονομική, κοινωνική και χρηματοπιστωτική έκθεση που διαβιβάστηκε σήμερα στην Κομισιόν...

Για το 2016 προβλέπεται ότι το έλλειμμα θα βρίσκεται στο 1,7%. Φέτος, το αντίστοιχο έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,1%, ενώ για το 2014 εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 3,6%.
Το Παρίσι θεωρεί επίσης ότι μπορεί να επιτύχει ένα διαρθρωτικό ισοζύγιο με ορίζοντα το 2016.
«Η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας θα φθάσει το 1,7% το
2015 και θα φθάσει το 2% για τα χρόνια 2016 και 2017», εκτίμησε η γαλλική κυβέρνηση, η οποία την άνοιξη προέβλεπε ανάπτυξη 2% για το 2015. Στον προϋπολογισμό για το 2014, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλεπόταν ανάπτυξη μόλις 0,9% (από 0,1% για φέτος).
Στις προβλέψεις της που είχε καταθέσει τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας, το Παρίσι υπολόγιζε πως η φορολόγηση θα παραμείνει σταθερή στο 46,5% έως το 2016, ενώ το 2017 θα σημειωθεί ελαφρά μείωση στο 46,3% το 2017.
Παράλληλα, οι δημόσιες δαπάνες θα μειωθούν κατά 3% του ΑΕΠ συνολικά στο διάστημα 2013-2017, ελάττωση που αντιστοιχεί ποσοτικά σε 60 δισ. ευρώ.
Ρεν: «Ειλικρινείς» οι προσπάθειες, αλλά απομένουν ακόμη πολλά
Ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τα οικονομικά και νομισματικά θέματα χαιρέτισε σήμερα τα μέτρα που έχει λάβει η Γαλλία για να μειώσει το έλλειμμά της, αλλά προειδοποίησε πως μένουν να γίνουν πολλά ακόμη και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το ποιες συνέπειες αναμένεται να έχει στο κόστος εργασίας μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.
«Χαιρετίζω τις ειλικρινείς προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να επανέλθουν σε μία βιώσιμη πορεία τα δημοσιονομικά της Γαλλίας και τις κινήσεις για να ξεπεραστούν ορισμένα από τα επίμονα εμπόδια για την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο Ρεν, ο οποίος επισκέπτεται το Παρίσι.
«Φυσικά, απομένουν να γίνουν ακόμη πολλά, και ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες λείπουν ακόμη προτού μπορέσουμε να κάνουμε μία πλήρη αποτίμηση για ορισμένα μέτρα που θα πρέπει να ανακοινωθούν», επέμεινε ο Ρεν.
Ο ίδιος ζήτησε επιπλέον πληροφόρηση για το πώς μία σχεδιαζόμενη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού θα συμβάλλει ώστε το ήδη υψηλό κόστος εργασίας να μην αυξηθεί περαιτέρω.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα