Προβαδισμα στον συνασπισμο του νετανιαχου δινει δημοσκοπηση

15:54 7/12/2012 - Πηγή: Fimotro

Προβάδισμα στον δεξιό συνασπισμό υπό τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου απέναντι στην αντιπολίτευση του κέντρου και της διχασμένης αριστεράς δίνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Maariv. Σχεδόν ενάμισυ μήνα πριν από... τη διεξαγωγή των εκλογών στις 22 Ιανουαρίου, το κοινό ψηφοδέλτιο του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου και του Ισραήλ Μπεϊτενού, του υπερ-εθνικιστικού κόμματος του οποίου ηγείται ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν, εμφανίζεται να λαμβάνει 38 έδρες.

Οι σύμμαχοί
του στο συνασπισμό αυτό, το κόμμα Σας των υπερ-ορθόδοξων Σεφαρδιτών φέρεται να λαμβάνει 13 έδρες, η Εβραϊκή Εστία, ένα εθνικιστικό θρησκευτικό κόμμα, λαμβάνει 12 έδρες και ο Ενωμένος Ιουδαϊσμός της Τορά (υπερορθόδοξοι Ασκέναζι) 6 έδρες.
Συνολικά ο δεξιός συνασπισμός σήμερα θα διατηρούσε πλειοψηφία στο νέο κοινοβούλιο με 69 βουλευτές στην 120μελή Κνεσέτ.
Όσον αφορά την αντιπολίτευση, το κεντρο-αριστερό Εργατικό Κόμμα υπό την Σέλι Γιασίμοβιτς, εξασφαλίζει 19 έδρες. Τα κεντρώα κόμματα μοιράζονται 15 έδρες: το «Κίνημα» της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι αποσπά 10 έδρες, το Γες Ατίντ, ένα κόμμα που ίδρυσε ο πρώην δημοσιογράφος Γιάιρ Λαπίντ, 5 έδρες και το Καντίμα μόλις 2 έδρες. Στην αριστερά, το κόμμα Μέρετζ λαμβάνει 2 έδρες.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το ινστιτούτο Maagar Mohot σε δείγμα 511 ερωτηθέντων αντιπροσωπευτικό του ισραηλινού λαού, με περιθώριο λάθους 2,5%.
Χθες τα κόμματα που θα αναμετρηθούν στις εκλογές κατέθεσαν 34 λίστες με τους υποψήφιούς τους, ενώ παράλληλα, την τελευταία στιγμή η Λίβνι ανακοίνωσε την προσχώρηση του πρώην υπουργού Άμυνας Αμίρ Πέρετζ και τρίτου στην ιεραρχία του Εργατικού Κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα