Πρωτοβουλια στηριξης παπουλια σε παπαδημο

Στήριξη προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο σε μια κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την κυβέρνησή του, αλλά κυρίως για τη χώρα, προσέφερε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό. Λίγο πριν...
ξεκινήσει ο γύρος συναντήσεων και επαφών του κ. Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Παπούλιας
έστειλε ηχηρό μήνυμα και εκδήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ετοιμότητά του να συγκαλέσει, εάν του ζητηθεί, νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον ίδιο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Μετά τη συνάντηση σήμερα του κ. Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και τις συναντήσεις με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, αναμένεται να υπάρξει και νέα τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό, οπότε θα διαπιστωθεί εάν ο πρωθυπουργός έχει οδηγηθεί στην απόφαση για σύγκληση νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την πρωτοβουλία του να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Παπαδήμο εκφράζει ουσιαστικά την προσωπική ανησυχία του για τις εξελίξεις, αλλά και την ανάγκη να λειτουργήσει αποτελεσματικά η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα ζητήματα εν όψει της επιστροφής της τρόικας τον Ιανουάριο, της διαπραγμάτευσης της νέας σύμβασης και της ολοκλήρωσης του PSI.
Αν και από την Προεδρία της Δημοκρατίας καθίσταται σαφές ότι η συμφωνία των τριών κομμάτων για τη συγκρότηση της κυβέρνησης αφορά αποκλειστικά τα κόμματα, τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί δεν αφήνουν φυσικά αδιάφορο τον κ. Παπούλια, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στη σύγκληση των τριών κομμάτων και στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα