Πρωτοχρονιατικος μποναμας για τους συμβουλους του γιανη...

Τι σχέση μπορεί να έχει η επέκταση της κάρτας σίτισης με τα οδοιπορικά και τις αμοιβές...
ακριβοπληρωμένων συμβούλων; Τα ειδικά τιμολόγια της ΔΕΗ με τις αμοιβές υπαλλήλων και τα μισθώματα όσων απασχολήθηκαν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές; Φαινομενικά καμία, εκτός και αν πρόκειται για μία ΠΝΠ διευθέτησης διαφόρων προσωπικών θεμάτων που η κυβέρνηση αποφάσισε να καλύψει με την προώθηση του παράλληλου προγράμματος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων άλλοι διασκέδαζαν, άλλοι έκαναν υπολογισμούς για τους φόρους που
απομένουν να πληρώσουν και άλλοι... τακτοποιούσαν τα δικά τους παιδιά. Σύμφωνα με ΠΝΠ που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ με αριθμό Α 182-24/12/15 η κυβέρνηση αποφασίζει ότι:

«Δαπάνες μετακινήσεων υπαλλήλων και μισθωμάτων, οι οποίες διενεργήθηκαν κατά το έτος 2015 και αφορούν υπαλλήλους οι οποίοι κατ’ εντολή της Υπηρεσίας μετακινήθηκαν έκτακτα στο εξωτερικό ή παρατάθηκε η παραμονή τους στο εξωτερικό εντός του έτους 2015, δύνανται να πληρωθούν σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού τρέχοντος ή/και του επόμενου οικονομικού έτους του Υπουργείου Οικονομικών κατά παρέκκλιση των περί αναλήψεων υποχρεώσεων διατάξεων, τηρουμένων των λοιπών προϋποθέσεων νομιμότητας και κανονικότητας αυτών».

Σε απλά ελληνικά οι προϋπολογισμοί του 15' και του 16' θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν τα στελέχη που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιάνη Βαρουφάκη και στη συνέχεια από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Εξ ου και ο διαχωρισμός υπάλληλοι και μισθώματα, καθώς στη δεύτερη κατηγορία μπορεί να δικαιολογηθούν αμοιβές εταιρειών που συνήθως παρεμβάλλονται μεταξύ των συμβούλων και των πελατών τους, του ελληνικού δημοσίου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό που μένει επιπλέον να αποσαφηνιστεί είναι ποιοι είναι οι δικαιούχοι και από πόσα θα εισπράξουν. Πέραν του Κορεάτη Γκλεν Κιμ ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε μία πολυάριθμη ομάδα συμβούλων στην οποία ανήκαν η Έλενα Παναρίτη ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κα.

Υπάρχει, βέβαια, και μία πιο αθώα εκδοχή. Πως η κυβέρνηση απλά θέλει να καλύψει μόνιμους και μετακλητούς υπαλλήλους και να τους κάνει ένα αναδρομικό δωράκι για τις υπηρεσίες τους, πέραν των διατάξεων που ισχύουν για υπερωριακή απασχόληση. Προφανώς λεφτά εξακολουθούν να υπάρχουν, ειδικά για όσους συνδράμουν τα κυβερνητικά στελέχη στο έργο τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα