Πρωτο θεμα στα ευρωπαϊκα μμε η συμφωνια ελλαδας - δανειστων

09:35 11/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Η συμφωνία της Ελλάδας και με τους πιστωτές είναι το πρώτο θέμα σχεδόν σε όλες τις πρώτες σελίδες των γερμανικών εφημερίδων, οι οποίες αναφέρονται με μετριοπάθεια στις οικονομικές εξελίξεις στην χώρα, τονίζοντας...
στους τίτλους τους ότι η «Αθήνα συμφώνησε με τους δανειστές της στους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους».

Σύμφωνα με την Handelsblattt:

Η Αθήνα και οι δανειστές μιλουν για τριτο πακέτο βοηθειας, καθώς συμφώνησαν σε ένα μνημονιο
για το νέο πακέτο διάσωσης.
Οι δημοσιονομικοί στοχοι έχουν ανακοινωθεί και είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και λίγο.

Στην Bild αναφέρεται:

H Eλλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές. Συμφώνησαν επί της αρχής, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν στην συνέχεια.

Πρώτο θέμα η χώρα μας και στην Suddeutsche Zeitung:

H Ελλάδα συμφώνησε με τους διεθνείς δανειστές για τρίτο πακέτο βοήθειας. Η Αθήνα προχώρησε με τους διεθνείς πιστωτές για τα κύρια σημεία της συμφωνίας για τα επόμενα χρόνια. Η χώρα πρέπει να έχει το 2016 αύξηση στο πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% και το 1,75% στις 2017.

Στις... λεπτομέρειες θα κριθεί περαιτέρω η συμφωνία αναφέρει η Die Zeit:

H Ελλάδα και οι πιστωτές της συμφώνησαν κατ'αρχην για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο, το οποίο θα ανοίξει το δρόμο για ενα τρίτο πακέτο διάσωσης. Τώρα απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. Η χώρα πρέπει να πάρει φρέσκο χρήμα μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς πρέπει να πληρώσει στην ΕΚΤ 3,2 δισ. ευρώ.

Στην συμφωνία για τους δημοσιονομικούς στόχους αναφέρεται ο Der Spiegel:

Η Αθήνα ανακοίνωσε την συμφωνία στους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους. Η Ελλάδα και οι δανειστές της συμφώνησαν στις διαπραγματεύσεις για δημοσιονομικούς στόχους για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία έκλεισε με στόχους πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% το 2016 και 1,75% το 2017, κάτι το οποίο ικανοποίησε τους δαειστές, καθώς δεν θέλουν να επιδεινωθεί η ύφεση με χαμηλότερα πλεονάσματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα