Πρωταθλητης σε ψηφους για αντιπροεδρος της βουλης ο νικητας κακλαμανης...

12:00 5/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Με ευρύτατες πλειοψηφίες εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς του Kοινοβουλίου ...
εκτός από τους προτεινόμενους από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Πάντως, ο υποψήφιος του φιλοναζιστικού μορφώματος για την θέση του Αντιπροέδρου Γιάννης Αϊβατίδης έλαβε 41 θετικές ψήφους περισσότερες από όσες μπορούσε να διαθέσει η κοινοβουλευτική του ομάδα.

«Πρωταθλητής» σε ψήφους
«Πρωταθλητής» ψήφων αναδείχθηκε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης κατά τις σημερινές ψηφοφορίες για την ανάδειξη
προέδρου και αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους συνυποψήφιούς τους. Ο προτεινόμενος από την ΚΟ της ΝΔ για την θέση του Δ' αντιπροέδρου έλαβε 267 «ναι» δηλαδή 192 περισσότερες από όσες διαθέτει η κοινοβουλευτική του ομάδα. Δεύτερος αναδείχθηκε ο κ. Δημήτρης Κρεμμαστινός (ΠΑΣΟΚ) που με 245 ψήφους ελέγχτηκε ΣΤ' αντιπρόεδρος και ακολούθησε ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ με 229 ψήφους.

Αναλυτικά, οι προτεινόμενοι από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων της Βουλής έλαβαν:
Α’ αντιπρόεδρος: Τάσος Κουράκης 197 «ναι», 64 λευκά και 6 άκυρα.
Β’ αντιπρόεδρος: Γιώργος Βαρεμένος 205 «ναι», 64 λεύκα και 6 άκυρα
Γ’ αντιπρόεδρος: Τασία Χριστοδουλοπούλου 183 «ναι», 64 άκυρα και 6 άκυρα.

Ο προτεινόμενος από την ΝΔ για τη θέση του Δ' αντιπροέδρου Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε 267 «ναι» και 27 άκυρα.

Ο προτεινόμενος από την Χρυσή Αυγή για τη θέση Ε’ αντιπροέδρου Γιάννης Αϊβατίδης έλαβε 59 «ναι» 187 «λευκά» και 49 άκυρα. Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής έχει καταθέσει ένσταση επί των άκυρων ψηφοδελτίων.

Ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του ΣΤ’ αντιπροέδρου Δημήτρης Κρεμμαστινός έλαβε 245 «ναι», 40 λευκά και 5 άκυρα.

Τέλος ο προτεινόμενος από το ΚΚΕ για τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου Γιώργος Λαμπρούλης έλαβε 229 «ναι» 6 λευκά και 49 άκυρα.

Οι τρεις θέσεις κοσμητόρων καταλαμβάνονται από τους Νάσο Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ) που έλαβε 208 «ναι», 66»λευκά» και 7 άκυρα. Τις ίδιες ψήφους έλαβε και ο κ. Γιώργος Πάτζας (ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ο κ. Κώστας Κουκοδήμος έλαβε 268 «ναι», 20 λευκά και 2 άκυρα.

Οι έξι θέσεις γραμματέων του κοινοβουλίου καταλαμβάνονται από τους:
Νατάσα Γκαρά, Μάριο Κατσή, Γιάννη Σαρακιώτη και Γιώργο Ψυχογιό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν 208 «ναι», 66 «λευκά» και 7 άκυρα. Τον κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ) που έλαβε 268 «ναι», 20 λευκά και 2 άκυρα ενώ ο προτεινόμενος από την ΧΑ Νίκος Κούζηλος καταψηφίστηκε λαμβάνοντας 27 «ναι», 184 «λευκά» και 49 «άκυρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα