Προταση νομου του βουλευτη παυλου σιουφα για διαγραφη των καταχωρησεων του τειρεσια

16:18 5/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Με Πρόταση Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας Παύλος Β. Σιούφας, προβλέπεται η διαγραφή των καταχωρήσεων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ που έγιναν στο διάστημα από 1-7-2010 μέχρι 28-2-2013 και...
αφορούν επιχειρηματίες, εμπόρους και αγρότες.
Το κείμενο της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης έχεις ως εξής:

Αρθρο 1ο
Από της ισχύος του παρόντος νόμου όλες οι καταχωρήσεις των Αρχείων της "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.", οι οποίες αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και οι οποίες προέρχονται από μη πληρωθέντα κάθε μορφής
αξιόγραφα, διαταγές πληρωμής, καταγγελίες συμβάσεων οιουδήποτε σκοπού ή τύπου τραπεζικών δανείων ή άλλης μορφής πιστώσεων, κατασχέσεις, προσημειώσεις, επιταγές προς πληρωμή, περιλήψεις εκθέσεων κατάσχεσης, προγράμματα πλειστηριασμών, που έχουν καταχωρηθεί μετά την 1-7-2010 και μέχρι την 28-2-2013, διαγράφονται οριστικά.
Αρθρο 2ο
Απαγορεύεται στην "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε." να διατηρήσει το Αρχείο για τα άνω πρόσωπα, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του άρθρου 1 και το οποίο υποχρεούται να καταστρέψει.
Αρθρο 3ο
Απαγορεύεται στα πιστωτικά ιδρύματα ή σε οιοδήποτε άλλο πρόσωπο, το οποίο έχει λάβει καθ' οιονδήποτε τρόπο γνώση των Αρχείων εν όλω ή εν μέρει, να χρησιμοποιήσουν ή να λάβουν υπ' όψη τους στοιχεία των Αρχείων που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία αφορούν την χρονική περίοδο από 01-07-2010 μέχρι 28-2-2013.
Αρθρο 4ο
Σε περίπτωση, παραβάσεως των διατάξεων του παρόντος εφαρμόζονται ανάλογα για τους παραβάτες, το άρθρο 370 Γ του Ποινικού Κώδικα.

Αθήνα, Μαρτίου 2013
Ο προτείνων βουλευτής
Παύλος Β. Σιούφας
Keywords
Τυχαία Θέματα