Προταση νομου του συριζα/εκμ για την καταργηση πνπ στο λουκετο της ερτ!

11:50 6/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Αλέξη πρόδωσες τα πιστεύω σου και την υποσχεσή σου. Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε».
Στις 12 /6/2013 μετά το μαύρο της ΕΡΤ έλεγες: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή ενέργεια υποβάθμισης της...
δημοκρατίας, συρρίκνωσης της ελευθερίας της έκφρασης. Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θεσμικό πραξικόπημα. Έχουμε όλοι χρέος απέναντι σ΄ αυτή την πράξη να αντισταθούμε.
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις προθέσεις μας. Του ζήτησα
να παρέμβει αξιοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο και στα όρια του Συντάγματος, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η πράξη που στρέφεται ευθέως κατά της δημοκρατίας, εναντίον του ελληνικού λαού στο σύνολό του.
Τον ενημέρωσα ότι καταθέσαμε πριν από λίγο Πρόταση Νόμου βάσει της οποίας ζητάμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορούν στη φίμωση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης καθώς και την άρση όλων των συνεπειών που προκύπτουν απ΄ αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες, επικοινωνώντας και με τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και με τον Πρωθυπουργό, ώστε αυτή η Πρόταση Νόμου να συζητηθεί κατά προτεραιότητα και εντός των επόμενων ωρών στη Βουλή, διότι βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα πραξικόπημα που βάλλει κατά της δημοκρατίας και των θεσμών. Έχουμε δηλαδή μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, μετά και τη δήλωση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στερείται πλειοψηφίας στη Βουλή».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΝΕΦΕΡΕ:

Αιτιολογική Έκθεση

Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005»

Με την προτεινόμενη ρύθμιση καταργούνται από τότε που ίσχυσαν αφενός η από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εκδόθηκε κατά παράβαση του άρθρου 44 παρ.1 του Συντάγματος και αφετέρου η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 «Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης “Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.)”», η οποία εκδόθηκε βάσει εξουσιοδότησης παρασχεθείσας από την ως άνω Πράξη.

Αποκαθίσταται έτσι η υπηρεσία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία της οποίας επιβάλλεται από το άρθρο 15 του Συντάγματος, η δημοκρατική ανάγκη για αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικά προγράμματα, αλλά και από αδήριτους εθνικούς λόγους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των απομακρυσμένων περιοχών και του εγκατεσπαρμένου νησιωτικού χώρου, καθώς και των πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων μεταναστών – ομογενών σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Κατάργηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005»

Άρθρο μόνο

1. Η κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αριθμό OIK.02/11.6.2013 Κατάργηση της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ − Α.Ε.)» (ΦΕΚ Β 1414) καταργείται από τότε που εκδόθηκε, μαζί με όποιες άλλες πράξεις της από 11.06.2013 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 139) και αίρονται όλες οι συνέπειές τους.

2. Η από 11/6/2013 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 139) δεν κυρώνεται και παύει να ισχύει από τότε που εκδόθηκε.

Αγαπητέ κε πρωθυπουργέ γιατί δεν φέρατε αυτή την πρόταση στη βουλή και αντιγράψατε το νόμο παρωδία για τη ΝΕΡΙΤ 4173/2013 ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Αλέξη, γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός σε στήριξε και σε στηρίζει. Μεταξύ αυτών και ένα μεγάλο μέρος της ΝΔ που ένιωσε προδομένο από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Εσύ του έδωσες ελπίδα και προοπτική. Εάν από όσα είχες πει, υλοποιούσες το 20%, να είσαι βέβαιος ότι θα κυβερνούσες για πολλά χρόνια. Κάπου όμως το «κλίμα» στράβωσε.

Βεβαίως τα προβλήματα που περνάει η χώρα μας είναι τεράστια και ο λαός το αναγνωρίζει, αλλά το να μην υλοποιείς απλά πράγματα που στο παρελθόν είχες στηρίξει με πάθος, αυτό είναι προδοσία στον ίδιο σου τον εαυτό και κάποιων στενών συνεργατών σου που σε παρασύρουν στο άγνωστο με βάρκα την «ελπίδα». Θα μπορούσα να αναφερθώ με λεπτομέρειες σε δεκάδες υποσχέσεις που έδωσες.

Τις προσπερνώ όλες και μένω στην ΕΡΤ, που με πάθος είχες στηρίξει την επαναλειτουργία της, μετά το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου 2013 και τη συνάντησή σου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπως προαναφέραμε.

Από τότε μέχρι σήμερα τι άλλαξε Αλέξη και παίρνεις άλλες αποφάσεις; Να σου θυμίσω λοιπόν όπως προανέφερα το νομοσχέδιο με ένα άρθρο που κατέθεσες στη βουλή, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που έκλεισε την ΕΡΤ και απέλυσε 2.767 εργαζόμενους; Ακόμη την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που έκανες μετά την είσοδο των ΜΑΤ και τις δεκάδες επισκέψεις σου στο Ραδιομέγαρο, και την ΕΡΤόπεν, μπροστάρης στους αγώνες των απολυμένων;

Αγαπητέ κε πρωθυπουργέ, αγαπητέ Αλέξη, αν θέλεις να κρατήσεις την υποσχεσή σου και την τιμή των λόγων σου, πρέπει να δικαιολογήσεις γιατί δεν κατέθεσες στη βουλή, αυτή την πρόταση νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει μετά το «μαύρο» τον Ιούνιο του 2013. Τότε μάλιστα είχες και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και ΠΑΣΟΚ, ΑΝ-ΕΛ. Σήμερα γιατί αντιγράφουμε το νομό 4173/2013 παρωδία της ΝΕΡΙΤ, αλλάζοντας το λογότυπο σε ΕΡΤ;

Θέλω να πιστεύω, ότι η επιτροπή της βουλής που θα μελετήσει το νόμο παρωδία της ΝΕΡΙΤ και κατά τη διάρκεια της ψηφισής του θα γίνουν οι αναγκαίες εκείνες διορθώσεις από τα θεσμικά όργανα, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, για να μην πάει μια ακόμη ευκαιρία χαμένη!

Κυρίως, όλες οι δομές λειτουργίας της ΕΡΤ και η αποκατάσταση όλων των εργαζομένων, αορίστου και ορισμένου χρόνου. Όλα τα παιδιά έχουν τον ίδιο θεό, την ίδια πίστη και πάθος για δουλειά. Ειδικά οι ορισμένου χρόνου 200 άτομα περίπου, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Με ένα τηλεφώνημα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών κου Αλεξανδρή επιστρέφουν οι έμμισθοι δικηγόροι στην ΕΡΤ, με το ν/σ 4173/2013 της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ(μπαρδόν ΣΥΡΙΖΑ!!!). Έχω έναν υψηλόβαθμο θείο στο ΑΜΕΡΙΚΑ. Είναι congressman με επιρροή. Εάν πάρει το Alexis μπορεί να κάνει κάτι και για τα υπόλοιπα παιδιά;

Πέρα από το χιούμορ, πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές του κόμματος αλλά και η Αγλαΐα Κυρίτση ως εισηγήτρια στην επιτροπή, να μην προδώσει η ίδια, τους δικούς της αγώνες για την ΕΡΤ τώρα που βρίσκεται μαζί με συναδέλφους βουλευτές από την ΕΡΤ στη βουλή. Ρουσσόπουλος-Κεδίκογλου ας τους προβληματίσει. Εύχομαι αργότερα όταν δεν θα είναι στο κοινοβούλιο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να τους χαιρετούν με αγάπη, και όχι να τους «φτύνουν». Έχει ο καιρός γυρίσματα.!!!

Αλέξη, θυμήσου μόνο το Ραδιομέγαρο που επισκεπτόσουν συχνά μαζί με τους συντρόφου σου, και αργότερα την ΕΡΤόπεν, για να συμμετέχεις στους αγώνες των απολυμένων εργαζομένων, ακόμη και στην καρδιά της ενημέρωσης. Τη σύνταξη των ειδήσεων!

Και συ Alex……..(!) μην ξεχνάς το……. Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

Για την ιστορία να θυμίσουμε τους υπουργούς της ΝΔ που υπέγραψαν την ΠΝΠ που δεν ήρθε ποτέ στη βουλή:

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κάτι ανάλογο υπογράφουν και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, με μια διαφορά. Υπογράφουν το ν/σ της ΝΔ για δικό τους. Κάτι που έφτυναν και κατηγορούσαν. Τώρα του έβαλαν «φερετζέ» και από ΝΕΡΙΤ θα γράφει ΕΡΤ!!!

Ν. 4173/2013 Άρθρο 19 Έναρξη ισχύος Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2015 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Keywords
λουκετο, ΕΡΤ, λουκετο, ολγα κεφαλογιαννη, χρεος, φίμωση, βουλη, συριζα, εταιρεία, φεκ, ιουνίου, ματ, ΚΚΕ, δημαρ, ΠΑΣΟΚ, αθηνα, επιρροή, καιρος, ολγα, υπουργοι, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, χατζηδακης, βενιζελος, σαμαρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, γιαννης κεφαλογιαννης, στουρναρας, σχεδιο αθηνα, βουλευτες, δουλεια, τηλεοραση, αγαπη, αγωνες, αρθρο, απλα, αρθρο 44, βρισκεται, γυρισματα, δηλωση, εφημεριδα της κυβερνησεως, ευκαιρια, ελπιδα, ενεργεια, ενημερωση, επιρροή, εταιρεία, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, ισχυει, θειο, θυμησου, ισχυς, κυβερνηση, λειτουργια, λεπτομερειες, λογια, μαυρο, ματ, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, ανωνυμη εταιρεια, ορια, παιδια, παθος, πιστη, προβληματα, προγραμματα, ρυθμιση, ρολο, συνταξη, τιμη, φίμωση, χιουμορ, αγνωστο, χωρα, ιουνίου, καρδια, μπροστα, οργανα, ξεχνας
Τυχαία Θέματα