Προτασεις ξενων οικων η... αγορα "ελληνικων μετοχων" !

19:16 16/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Με αφορμή τα όσα γράψαμε τις προηγούμενες ημέρες για το Ελληνικό χρηματιστήριο αλλά και τη μεγάλη παρουσίαση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης στην Νέα Υόρκη μάθαμε... τι προτείνουν για αγορά οι ξένοι οίκοι χωρίς βέβαια να προτρέπουμε σε αγορά ή πώληση αυτών των μετοχών.Να δούμε αναλυτικά τις σχετικές εκθέσεις των ξένων οίκων:DEUTSCHE BANK: Αύξηση τιμών-στόχου
Θετική ως προς τις προοπτικές κερδοφορίας του ελληνικού τραπεζικού κλάδου εμφανίζεται
η Deutsche Bank σε έκθεση για τις εγχώριες τράπεζες αναβαθμίζοντας τιμές-στόχους και συστάσεις για τις βασικές συστημικές τράπεζες. Προβλέπει πως η αναμενόμενη ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και η επιστροφή των καταθέσεων θα μειώσει τα κόστη δανεισμού για τις τράπεζες. Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους των τραπεζών θα τρέξουν με ρυθμό 11% ανά έτος.Η Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των Εθνικής και Alpha Bank, ενώ ξεκινά την κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς. Για την Εθνική θέτει νέα τιμή τα 4,0 ευρώ, από 3,05 πριν και αναβαθμίζει τη σύσταση σε buy. Αναφέρει ότι είναι η προτιμώμενη επιλογή της και διαθέτει υψηλά περιθώρια ανόδου, αλλά πιο αδύναμη κεφαλαιακή βάση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Για την Alpha η νέα τιμή-στόχος τίθεται στο 0,90 ευρώ με σύσταση buy. Η Deutsche Bank προβλέπει ότι η τράπεζα θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2015 και έως το 2018 τα κέρδη θα αυξάνονται με ρυθμό 46% ανά έτος.
H Deutsche Bank θέτει τιμή-στόχο τα 2,4 ευρώ για την Πειραιώς με σύσταση Buy. Τονίζει ότι η τράπεζα θα επωφεληθεί περισσότερο από την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας καθώς είχε ενεργότερη συμμετοχή στις συγχωνεύσεις, ενώ διαθέτει υψηλότερο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων. Για την Τράπεζα Πειραιώς, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η κερδοφορία θα διαμορφωθεί στα 314 εκατ. Ο γερμανικός οίκος προσθέτει ακόμη ότι η Ελλάδα φαίνεται να ανακτά πλήρως τη θέση της στον πυρήνα της Ευρώπης και εκτιμά ότι η οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 0,6% φέτος.
UBS: Ενθουσιασμός με τα ΕΛΠΕ
Τα αποτελέσματα τριμήνου των Ελληνικών Πετρελαίων υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδοφορίας και EBITDA, υπογραμμίζει η UBS σε ανάλυσή της για τη μετοχή, για την οποία διατηρεί σύσταση neutral. Η υπεραπόδοση οφείλεται στον κλάδο των πετροχημικών, σημειώνει, ενώ ο κλάδος διύλισης επλήγη περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, από τις εργασίες συντήρησης στη μονάδα της Ελευσίνας. H μετοχή των ΕΛΠΕ έχει υποαποδώσει έναντι της αγοράς, μια τάση που θα μπορούσε να αντιστραφεί, σημειώνει ο οίκος, εξηγώντας πάντως ότι το περιθώριο ανόδου περιορίζεται από τα αδύναμα περιθώρια διύλισης. Σημειώνεται ότι ο οίκος δίνει τιμή-στόχο στα 6,25 ευρώ για τη μετοχή.
HSBC: Ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ και Folli Follie
Σε κλάδους μετοχών εταιρειών ευρύτερης κατανάλωση δίνει ενδιαφέρον η HSBC. Η επενδυτική τράπεζα αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 14,8 ευρώ, από 13,5 πριν, διατηρώντας τη σύσταση overweight. Eκτιμά ότι το 2014 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό έτος για τον Οργανισμό, μετά το επαναλανσάρισμα του Σκρατς αλλά και λόγω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, τα μεγέθη του α΄ τριμήνου κατέδειξαν πως τόσο το Στοίχημα όσο και το Kino σημείωσαν βελτίωση σε όρους τζίρου και περιθωρίων.
Για τη Folli Follie η HSBC θέτει νέα τιμή-στόχο τα 37,1 ευρώ, από 36,3 πριν με σύσταση overweight. Σημειώνει ότι η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με discount 20% σε όρους P/E 2015, παρά την άνοδο κατά 23% που έχει καταγράψει ο τίτλος της εταιρείας από την αρχή του έτους.
JP Morgan - Nomura: Εστιάζoυν σε Πειραιώς
Η έκθεση της Nomura για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς τοποθετεί την τιμή-στόχο στο 1,5 ευρώ, όπως και προηγουμένως, ενώ σταθερή κρατά και τη σύσταση (neutral) ενώ η JP Morgan θέτει ως τιμή-στόχο το 1,75 ευρώ.
CITI: Αναβαθμίζει τη ΔΕΗ
Σε buy από neutral αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της ΔΕΗ η Citi σε έκθεσή της. Παράλληλα, ανεβάζει την τιμή-στόχο για την επιχείρηση στα 13 από 11 ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα