Πρωταγωνιστης σε σκανδαλο στο λουξεμβουργο ο διαδοχος του γιουνκερ...

00:00 14/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Οσμή πολιτικής κρίσης στη Βουλή του Λουξεμβούργου με τον υπουργό Οικονομικών, Λουκ Φρίντεν να πρωταγωνιστεί σε μυστηριώδη υπόθεση που πλήττει σοβαρά την αξιοπιστία του.

Ο διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φέρεται ...να ενεπλάκη στο άμεσο κλείσιμο υπόθεσης σχετικά με βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν στο Μεγάλο Δουκάτο στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Οι περίπου είκοσι μυστηριώδεις βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο διάστημα 1984-1986 από τις οποίες καταστράφηκαν κτίρια, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν θύματα.
Δύο πρώην
μέλη της αστυνομίας δικάστηκαν πριν μερικούς μήνες σχετικά με την υπόθεση των βομβαρδισμών. Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα των βομβιστών, ενώ σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα δεν υπήρξαν επαρκή ενοχοποιητικά στοιχεία για τους δύο άνδρες.
Όσοι κρύβονταν πίσω από τις επιθέσεις ωστόσο, φέρονται να απέσπασαν 400 κιλά δυναμίτη.
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Λουξεμβούργου, Ρομπέρ Μπιβέρ, ο Φρίντεν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Δικαιοσύνης (1998-2009) προσπάθησε επανειλημμένως να κλείσει η υπόθεση. Ο Μπιβέρ συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η εμμονή του Φρίντεν και άλλων σχετικά με την υπόθεση αυτή, άφηνε την αίσθηση ότι δέχονταν πιέσεις.
Ωστόσο, ο υπουργός δηλώνει πως ουδέποτε δέχθηκε πίεση, τονίζοντας πως η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν ότι καθυστερούσαν άλλες σημαντικότερες υποθέσεις.Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα