Προσπαθεια για εξευρεση λυσης στις σκουριες

10:15 27/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Αύριο Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος -Ενέργειας συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός» που εκμεταλλεύεται τα ορυχεία στις Σκουριές Χαλκιδικής και...
τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκουρλέτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη χθες το πρωί.
«Είναι καλό ότι γίνεται διάλογος, είναι καλό να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να εξηγήσουμε στους εργαζόμενους και στην κυβέρνηση... πώς μπορούμε, αν υπάρχει καλή θέληση από όλες τις μεριές να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος
της «Ελληνικός Χρυσός» κ. Μ. Θεοδωρακόπουλος.
Τα ορυχεία έχουν διακόψει τις δραστηριότητές τους μετά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη, κατά την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο, λίγο πριν από τις εκλογές, να ανακαλέσει κάποιες αποφάσεις που σχετίζονταν με τη λειτουργία των μεταλλείων.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που απειλούνται με οριστική απόλυση αν δεν λυθεί το πρόβλημα, ανακοίνωσαν χθες ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε Αθήνα και Χαλκιδική.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ) έστειλε ανοικτή-επιστολή παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας από την κυβέρνηση να επιλύσει τις όποιες εκκρεμότητες, ώστε να επιστραφούν οι άδειες στην εταιρεία και να γυρίσουν οι 2.000 εργαζόμενοι στις δουλειές τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα