Προσωρινη διακοπη της συνεδριασης της ολμε...

21:28 9/5/2013 - Πηγή: Fimotro


Διακόπηκε για διάλειμμα η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, με θέμα το ενδεχόμενο προκήρυξης απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Κύριο αίτημα των καθηγητών είναι ...
να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, αλλά και να μην μειωθούν οι προσλήψεις αναπληρωτών την επόμενη χρονιά. Ζητούν
επίσης από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το προεδρικό διάταγμα για τις αναγκαστικές μεταθέσεις καθηγητών.
Όπως φαίνεται, πιθανότατα η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) θα αποσύρει την πρόταση της για ψηφοφορία με κάλπες απο τις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενικη συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου.
Η πρόταση για ψηφοφορία με κάλπες θα αποσυρθεί ώστε να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στη διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες απο συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαίου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα), αλλά διαφωνεί με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.
Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ διακοπηκε και θα συνεχιστεί σύντομα, ώστε να αποφασιστεί η τελική στάση της ηγεσίας των καθηγητών και η τελική πρόταση προς τα μέλη τους.
Αύριο Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα