''προσχεδιασμενο και οργανωμενο απο κομματικους μηχανισμους το επεισοδιο στο συνεδριο της ενπε''...

08:28 21/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Προσχεδιασμένο και οργανωμένο από κομματικούς μηχανισμούς χαρακτήρισε το επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης... Την ώρα που ο Τόπος χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, κάποιοι αρνούνται το διάλογο και καταφεύγουν σε ακρότητες.
«Αυτό αποδεικνύεται και από το επεισόδιο στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που ήταν προσχεδιασμένο
και οργανωμένο από κομματικούς μηχανισμούς» πρόσθεσε.
Η ένταση, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του συνεδρίου, προέκυψε όταν ακούστηκαν συνθήματα και υψώθηκε πανό από ομάδα εργαζομένων. Ο κ. Μιχελάκης τους κατηγόρησε για «σόου», που προορίζεται να παίξει στα δελτία ειδήσεων, και είπε πως το φίδι του φασισμού και του ναζισμού χρειάζεται κόρφο για να τραφεί, με αποτέλεσμα την έντονη αντίδρασή τους. Εν συνεχεία, ο υπουργός Εσωτερικών αποχώρησε από την αίθουσα.
Άρθρο του κ. Μιχελάκη στο ειδησογραφικό πρακτορείο Ansa
Άρθρο γνώμης του έλληνα υπουργού Εσωτερικών δημοσιεύθηκε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, με τίτλο «Υπουργός Εσωτερικών: Νεοναζιστές, κρίση και μετανάστευση» και υπότιτλο: «Μία ανάλυση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη».
Στο εισαγωγικό τμήμα του άρθρου, ο κ. Μιχελάκης αναφέρεται στην επέκταση του νεοναζιστικού φαινομένου ως τη σοβαρότερη πολιτική παρενέργεια της πολύπτυχης κρίσης με την οποία έρχεται αντιμέτωπη τόσο η Ελλάδα όσο και το σύνολο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.
Η εκρηκτική άνοδος του νεοναζιστικού φαινομένου αποτελεί την πιο σοβαρή από τις πολιτικές παρενέργειες της πολύπλευρης κρίσης που βιώνει, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός Νότος, γράφει ο κ. Μιχελάκης. «Το φαινόμενο δεν είναι ούτε απλό, ούτε συνηθισμένο, ούτε αμελητέο. Βέβαιο, πάντως, είναι πως όλος αυτός ο κόσμος που δηλώνει πως θα ψήφιζε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, δεν διακατέχεται από νεοναζιστικές αντιλήψεις. Άλλα - και όχι ιδεολογικά - είναι τα αίτια που το τροφοδοτούν. Αφορούν στη βαθειά οικονομική κρίση, την έκρηξη της ανεργίας, την απόγνωση του μεγάλου τμήματος του πληθυσμού. Εκτρέφονται από όσους αρνούνται να καταδικάσουν τραμπουκισμούς και βιαιότητες, όσους χωρίζουν τη βία σε καλή και κακή, όσους διχάζουν τις κοινωνίες, όσους επενδύουν σε ψήφους αποδοκιμασίας και όχι επιλογής, σε συνθήματα κατεδάφισης και όχι οικοδόμησης, σε στρατηγικές αντίδρασης και όχι δράσης. Δυναμώνουν από τους μύθους για τη δήθεν συμπαράσταση στους κατοίκους γειτονιών που καταλήφθηκαν από παράνομους μετανάστες» προσθέτει.
Στη συνέχεια σημειώνεται το γεγονός της μεταβολής της κρίσης και της διεύρυνσης του χαρακτήρα της από οικονομική σε πολιτική, με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο συμβάν της δολοφονίας έλληνα πολίτη, επισημαίνοντας πως η κρίση ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτική, εξελίχθηκε σε δημοσιονομική, έπληξε κατόπιν την πραγματική οικονομία, γονάτισε τις κοινωνίες και επεκτείνεται τώρα στην πολιτική. Η Ελλάδα, «με θυσίες που ξεπέρασαν τις αντοχές των πολιτών της, ανταποκρίνεται ήδη σε όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και πετυχαίνει τους στόχους που τέθηκαν από τους δανειστές και τους εταίρους της. Είναι, λοιπόν, ανάγκη να ανταποκριθούν και οι εταίροι μας στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν για οριστικές και όχι μεσοβέζικες λύσεις» συμπληρώνει.
Περαιτέρω, ο υπουργός κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης υπογραμμίζοντας πως οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης, που ενδέχεται να πάρει νέες διαστάσεις εξαιτίας των εξελίξεων στη Συρία. «Η Ελλάδα χειρίζεται, τη στιγμή αυτή, το 90% των παράνομων μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης» επεσήμανε, προσθέτοντας πως είναι ανάγκη οι χώρες της Ε.Ε. να συμφωνήσουν μεταξύ τους σε ένα σύστημα αναδιανομής των παράνομων μεταναστών, ανάλογα με την έκταση, το ακαθάριστο προϊόν και τον πληθυσμό της κάθε μιας.
Ολοκληρώνοντας το άρθρο του, ο έλληνας υπουργός Εσωτερικών αναφέρεται στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης των ανωτέρω ζητημάτων στη βάση της κοινοτικής αλληλεγγύης.
Keywords
Τυχαία Θέματα