Προς αποκλιμακωση φορολογιας

17:54 24/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Δ.
Αγαπητό Fimotro,
Άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες ότι οι κυβερνώντες σκέφτονται στ’ αλήθεια να μειώσουν την φορολογία ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας που πρόσφατα κατάργησε φόρους για να ανακάμψει η οικονομία. Ο Σαμαράς...
ανέφερε κάτι για αποκλιμάκωση φορολογίας μετά την συνάντηση του με την τρόικα πριν 2 εβδομάδες και τώρα αρχίζουν να διαρρέουν ότι οι έμμεσοι φόροι
δεν τους βγήκαν και θα πρέπει να μειωθούν.
Ένα άρθρο στην Καθημερινή που υπογράφει ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι του ΦΠΑ στην εστίαση από το χαμηλό (13%) στον υψηλό συντελεστή (23%), θα απέφερε επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και μετά έριξαν τις προσδοκίες τους στα 800 εκατ. ευρώ. Τελικά τα έσοδα που αποκόμισε το ελληνικό Δημόσιο, ήταν υποπολλαπλάσια από αυτά που είχαν υπολογίσει.

Το άρθρο του υπουργοί κλείνει με την δήλωση «εμμονή στις αυξήσεις φόρων για τους φόρους, σε μια οικονομία που διανύει μακρά περίοδο ύφεσης, δε δικαιολογείται.» Πιθανές απαντήσεις σε όλο αυτό είναι:

· Σωωωωπααα!!! Είσαι σίγουρος;

· Σας τα έλεγε ολόκληρη η αγορά 3 χρόνια τώρα.

· Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Για να αποφύγω την κακεντρέχεια θα μείνω με την τελευταία απάντηση και θα προσθέσω ότι αφού τώρα είδατε ότι η αύξηση των φόρων απέτυχε μειώστε τους άμεσα! Και όχι μόνο στην εστίαση. Όλοι η φόροι είναι στα ύψη και στα πάντα τα έσοδα του κράτους έχουν μειωθεί. Δεν χρειάζεται να μας προετοιμάζεται με άρθρα και δηλώσεις για να μειώσετε τους φόρους. Είναι αναγκαίο και το απαιτεί ολόκληρη η αγορά. Εκτός αν αυτές οι διαρροές και δηλώσεις είναι και πάλι κολπάκια και ΘΑ που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Να δείτε μετά πόσο θα πέσουν τους επόμενους μήνες τα έσοδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα