Προκληση για την εε, η αναθερμανση της ελληνικης οικονομιας, λεει ο ντανιελ κον-μπεντιτ

22:56 19/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή τη στιγμή «η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη» δηλώνει ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ- σε συνέντευξη που παραχώρησε στη webtv του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Παράλληλα, καλεί...
την Ευρώπη να προσδιορίσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, ο ευρωβουλευτής ξεκαθαρίζει ότι από τη στάση της Ευρώπης
απέναντι στην Τουρκία εξαρτάται η αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι όσο δεν έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, δηλαδή είτε να δοθεί προοπτική ένταξής της στην Ευρώπη είτε να είμαστε ορθολογικοί μαζί της -και αυτό ισχύει και για τους Έλληνες, άλλωστε, όσο και για το υπόλοιπο της Ευρώπης- η Τουρκία δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει την Ευρώπη και να ασφαλίσει τα σύνορα της».
Μάλιστα ασκεί κριτική στις θέσεις που διατύπωσε ο Νικολά Σαρκοζί στην προεκλογική εκστρατεία για τη Συνθήκη Σένγκεν.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι εάν εντός των επόμενων 12 μηνών δεν μεταρρυθμιστεί η Σένγκεν κατά τρόπο που να προστατεύει την Ευρώπη από την παράνομη μετανάστευση, η Γαλλία θα αποχωρήσει από τη ζώνη των ανοιχτών συνόρων.
Ο Κον Μπεντίτ κατηγόρησε τον Σαρκοζί για υποκρισία: «Αυτό είναι η προεκλογική καμπάνια. Στην Ελλάδα ξέρετε τι είναι προεκλογική καμπάνια. Όλοι υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν τηρούν. Δεν θα επανεθνικοποιήσουμε τον χώρο Σένγκεν».
Keywords
Τυχαία Θέματα