Προκηρυχθηκε ο διαγωνισμος για την τραινοσε...

22:00 12/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)...

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε στις 28 Ιουνίου 2013 την πώληση μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
και, περαιτέρω, ενέκρινε τη διαδικασία της αποκρατικοποίησης της εταιρείας μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
Με την παρούσα πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά μετοχών κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ που αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η διαγωνιστική διαδικασία
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία με την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, συνοδευόμενης από τα έγγραφα που ορίζονται στην παράγραφο 8 της πρόσκλησης.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την επιλογή των επιτυχόντων ενδιαφερόμενων, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους κατά τη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία πρέπει να υποβάλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 (17:00 ώρα Ελλάδας).
Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ΑΕ, η Kantor Management Consultants, η Louis Berger, η Hogan Lovells International LLP και το Δικηγορικό Γραφείο Μ&Π Μπερνίτσα ενεργούν ως σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στη συναλλαγή.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδρύθηκε το 2005, ως θυγατρική του ΟΣΕ Α.Ε. Τον Δεκέμβριο του 2008, η κυριότητά της μεταβιβάστηκε στο Δημόσιο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προκηρυχθηκε,prokirychthike