Πρασινο φως για την αξιοποιηση του αστερα βουλιαγμενης

11:45 20/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Η έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πλέον το τελευταίο «εμπόδιο» που απομένει προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση του Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης, καθώς το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης ενέκρινε το...
αναθεωρημένο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που αφορά την αξιοποίηση του γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος από το τουρκοαραβικό σχήμα της Jermyn Street.
Το «πράσινο φως» από το ΚΣΔ δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με αυξημένη πλειοψηφία, καθώς υπήρξαν ορισμένοι προβληματισμοί από τα μέλη του συμβουλίου, τα οποία είναι γενικοί γραμματείς υπουργείων ή
οι αναπληρωτές τους, για θέμα όπως είναι το οδικό δίκτυο εντός του συγκροτήματος και η ελεύθερη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο (Ναός του Απόλλωνος Ζωστήρος) που υπάρχει στην περιοχή του Αστήρ Παλλάς. Παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος είχε εκφράσει και στην αντίστοιχη δική του απόφαση το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πριν από μερικές εβδομάδες. Οι παρατηρήσεις αυτές βρίσκουν σύμφωνους τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και τους επενδυτές και το θέμα αυτό θεωρείται ότι δεν θα αποτελέσει τελικώς πρόβλημα για την ολοκλήρωση της πώλησης.
Πρακτικά, το νέο ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει μία σημαντική αλλαγή που συνίσταται στη μείωση του αριθμού των κατοικιών που θα δημιουργηθούν μέσα στο συγκρότημα. Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για έως 100 κατοικίες, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από το ΣτΕ, με αποτέλεσμα το πρώτο ΕΣΧΑΔΑ να απορριφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Το νέο ΕΣΧΑΔΑ, όμως, προβλέπει πολύ μικρότερη δόμηση και μόλις 15 κατοικίες, με αποτέλεσμα η αίσθηση που υπάρχει να είναι πως τελικώς θα πάρει και την έγκριση του ΣτΕ όπου κατατίθεται άμεσα.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που υπέγραψε το ΤΑΙΠΕΔ με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP προέβλεπε το ίδιο τίμημα με την πρώτη συμφωνία, δηλαδή 400 εκατ. ευρώ για το 90% του Αστέρα. Η εκτίμηση που υπήρχε στο τέλος του 2015 όταν και είχαν πέσει οι υπογραφές ήταν πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α' εξάμηνο του 2015, αν και πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα φθάσουμε μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα «κλείσει» προς το τέλος του 2016, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αναμόρφωσή του, σύμφωνα με το πλάνο που έχει το σχήμα της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP.
Σημειωτέον πως από πλευράς της ίδιας της «Αστήρ Παλλάς», εκκρεμεί, εφόσον εξασφαλισθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, η έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης για την εισφορά σε είδος και τη συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα