Που θα ψηνεται το ψωμι ;

17:55 25/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Νέο σημείο τριβής μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης εντοπίζεται στο ογκώδες πολυνομοσχέδιο που πιθανότατα θα τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή. Πρόκειται για διάταξη που...
επιτρέπει στα super market να ψήνουν και να διαθέτουν κατεψυγμένο ψωμί την οποία το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απειλεί να
καταψηφίσει.

Να σημειωθεί ότι η διάταξη βρισκόταν αρχικά στο νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» το οποίο επεξεργάζεται ήδη από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή παραγωγής και εμπορίου. Κατά τις συνεδριάσεις μάλιστα της επιτροπής τόσο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και αυτοί της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν την απόσυρση της εν λόγω ρύθμισης χαρακτηρίζοντάς την «ταφόπλακα» για τους αρτοποιούς. Σήμερα όμως, κατά την Β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου ανακοινώθηκε ότι το εν λόγω άρθρο αποσύρεται προκειμένου να διορθωθεί και να επανακατατεθεί στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο με αποτέλεσμα οι βουλευτές να μιλήσουν για απόπειρα εκβιασμού της ψήφου τους.
Για το θέμα τοποθετήθηκε στην ολομέλεια ο πρόεδρος τον Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίς ανέφερε πως «Βλέπουμε μια εξέλιξη που αποτελεί πραξικόπημα. Γίνεται η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης όπου βουλευτές από όλα τα κόμματα ήταν αντίθετα με το άρθρο 44 (σ.σ. για το ψωμί στα σουπερ μαρκετ). Μόλις είδαν την αντίσταση των βουλευτών πήραν το άρθρο 44 και το φέρνουν στο πολυνομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν την Κυριακή των Βαϊων. Με το στανιό να κλείσουν τους φούρνους».
Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης παραδέχθηκε την μεταφορά του άρθρου πρόσθεσε όμως πως «ο υπουργός είπε ότι θα το φέρει με άλλη διατύπωση στο πολυνομοσχέδιο».
«Εφόσον το άρθρο τροποποιηθεί ή αλλάξει γιατί προτρέχετε;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης στον κ. Καμμένο .
Keywords
Τυχαία Θέματα