''πως ο συριζα μπορει να οδηγησει την ελλαδα εκτος ευρω''...

16:01 3/1/2015 - Πηγή: Fimotro
...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...
Με την Ελλάδα να απέχει μόλις τρεις εβδομάδες από τις γενικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ...
αυτό που απασχολεί πλέον όλη την Ευρώπη είναι αν θα καταφέρει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το «Business Insider».

Όπως αναφέρει, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις
έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αφού το κόμμα της αριστεράς έχει δηλώσει έτοιμο να συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες, πηγαίνοντας κόντρα στους κανόνες που έχουν θέσει οι Ευρωπαίοι για τη διάσωση της χώρας.

«Αν και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι στις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, μια ομάδα μέσα από το κόμμα δεν φαίνεται αρνητικό προς αυτή την κατεύθυνση και μπορεί να παρασύρει και άλλα άτομα», όπως σχολιάζει το δημοσίευμα.

Αναφερόμενο στη στάση των Γερμανών, το «Business Insider» επισημαίνει ότι οι έχουν ήδη αρχίσει τις προειδοποιήσεις τους προς την Ελλάδα αλλά και προς άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ότι δεν θα επιτρέψουν καμία περαιτέρω χαλάρωση ή βοήθεια σε όσες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί κάνουν λόγο για Grexit, αφήνοντας την Ελλάδα αβοήθητη. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού προς το παρόν κρατούν μια πιο ήπια στάση απέναντι στο ζήτημα.

Οι λόγοι είναι τρεις όπως αναφέρει το δημοσίευμα διότι:

1. Αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ τότε το ζήτημα θα πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει χάσει ήδη ορισμένους ψηφοφόρους της από εναλλακτικά κόμματα που θέλουν τη Γερμανία εκτός ευρώ. Επιπλέον, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση στις αρχές του τρέχοντος έτους, το ελληνικό ζήτημα μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση. Αυτό θα θέσει την Καγκελάριο υπό μεγαλύτερη πίεση ώστε να αντισταθεί σε περισσότερες παραχωρήσεις

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα