ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:''ΟΧΙ'' ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

23:05 23/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Το δρόμο για την παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, άνοιξε η άρνηση του κοινοβουλίου να στηρίξει τα νέα σχέδια λιτότητας, την παραμονή μάλιστα της άκρως σημαντικής ευρωπαϊκής συνεδρίασης για την σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ...

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν εναντίον των μέτρων, τα όποια θα επιφέρουν μείωση των συντάξεων και των δημοσίων δαπανών, καθώς και φορολογικές αυξήσεις.
Ο
Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος ηγείται της σοσιαλιστικής κυβέρνησης μειοψηφίας, είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν το σχέδιο καταψηφιστεί, ισχυριζόμενος ότι η απόρριψή του θα εξαναγκάσει τη χώρα να καταφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, στα χνάρια της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.
Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε ότι ενδεχόμενος διεθνής δανεισμός στην Πορτογαλία θα γίνει «υπό αυστηρές προϋποθέσεις», δηλαδή με αντάλλαγμα τη λήψη σκληρών μέτρων οικονομικής λιτότητας.
Να σημειωθεί ότι το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων του πορτογαλικού δημοσίου έσπασε την Τετάρτη όλα τα ρεκόρ, φθάνοντας στο 8,2% από 7,65% την Τρίτη εν μέσω ανησυχιών στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα