Πορισμα εως τα τελη της χρονιας για τη χειραγωγηση του libor θελει ο οσμπορν

23:23 2/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Η κοινοβουλευτική έρευνα για τις βρετανικές τράπεζες «θα πρέπει να καταλήξει σε πόρισμα στα τέλη του τρέχοντος έτους» ώστε η κυβέρνηση Κάμερον, με τη σειρά της, να τροποποιήσει τη νομοθεσία αποτρέποντας την επανάληψη της χειραγώγησης του βασικού διατραπεζικού...
επιτοκίου χορηγήσεων, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων την Δευτέρα.
Στην ίδια ομιλία διευκρίνισε ότι ο κ. Μάρτιν
Ουίτλι, ο εκτελεστικός διευθυντής της υπηρεσίας των τραπεζών, αρμόδιος για τα θέματα της δεοντολογίας, θα εξετάσει ποιες ακριβώς μεταρρυθμίσεις απαιτούνται, ώστε να ορίζεται και να επαναπροσδιορίζεται το Libor «αναφέροντας τι πρέπει να γίνει έως τα τέλη του θέρους».
Τέλος, σε μια προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, τόνισε ότι τα έσοδα από όσα πρόστιμα καταβάλουν οι βρετανικές τράπεζες «θα αποδοθούν στους φορολογούμενους κι όχι σε άλλες τράπεζες».
Πάντως η κίνηση αυτή για κοινοβουλευτική έρευνα και όχι η διενέργεια δημόσιας ακροαματικής διαδικασίας με την κλήση τραπεζικών στελεχών, αναμένεται να μην ικανοποιήσει το κόμμα των Εργατικών, οι οποίοι θέλουν να υπάρξει πιο σκληρή στάση απέναντι στις τράπεζες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τη χειραγώγηση του Libor.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης, δημόσια, ανεξάρτητη έρευνα για τις πρακτικές, το management, την επαγγελματική ακεραιότητα και τη ρυθμιστική εξουσία του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα» ανέφερε εκπρόσωπος του κ. Miliband.
Keywords
Τυχαία Θέματα