Πολυζωνικο συστημα για τη λειτουργια των καταστηματων τις κυριακες...

10:44 8/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ ανάλογα αναμένεται να πράξουν και άλλες ...
περιφέρειες της χώρας.
Τα παραπάνω προέκυψαν από τη σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για θέματα
εμπορίου, βιομηχανίας και καταναλωτή.
Όπως είπαν οι περιφερειάρχες, μετά από ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους θα οριοθετηθούν κάποιες περιοχές με αυξημένη τουριστική ή εμπορική κίνηση, στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα για περισσότερες από επτά Κυριακές.
Στο μεταξύ, σε αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και από την υπολειτουργία του μηχανισμού πάταξης του παρεμπορίου επιδίδεται το υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και των Περιφερειών.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του υπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, στη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στις περιφέρειες είναι απαραίτητη για την πάταξη του παρεμπορίου.
Όπως αναφέρθηκε ακόμη στη σύσκεψη, φέτος με το που βγήκε ο διαγωνισμός για να γίνει ανάθεση της καθαριότητας των νησίδων, έχουν μπει 17 πυρκαγιές στις νησίδες της Αττικής. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει, όπως τονίστηκε, την ανάγκη λειτουργίας της περιφερειακής αστυνομίας.
Επί τάπητος στη σύσκεψη τέθηκαν τέλος οι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων με υπαιτιότητα υπαλλήλων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα