Ποιοι ελληνες εφοπλιστες και ποια μεγαλα funds συμμετειχαν στην αυξηση της εθνικης...

23:46 8/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής G. Soros με 150 εκατ. ευρώ, το κράτος του Αμπου Ντάμπι με 50 εκατ. ευρώ και τουλάχιστον 15 μεγάλοι εφοπλιστές με 450 εκατ. ευρώ, μεταξύ αυτών οι κ.κ Σπ. Λάτσης, Βαγ. Μαρινάκης, Ι. Κούστας, Ν. Πατέρας, Γ. Οικονόμου και Μυστακίδης, συμμετείχαν στο book building ...
της Εθνικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newmoney.gr,
με τις προσφορές να έχουν ανέλθει περίπου στα 6 δισ. ευρώ και τη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να κλειδώνει στα 2,20 ευρώ.

Μεγάλη η συμμετοχή και των ξένων funds καθώς εκτός από την Pimco, στην ΑΜΚ της Εθνικής συμμετείχαν σχεδόν όλα τα κορυφαία funds μεταξύ των οποίων τα Capital, Blackrock, Fidelity και JP Morgan.

Nα σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, το ποσοστό του ΤΧΣ υποχωρεί στο 57% από 84,376% που ήταν έως σήμερα, με αποτέλεσμα η Εθνική να γίνει η τράπεζα με τη δεύτερη μικρότερη συμμετοχή του Ταμείου.

Η αύξηση έγινε σε 1,24 φορές το tangible book της Εθνικής ενώ η καθαρή θέση της τράπεζας εκτιμάται πλέον στα 9 δισ. ευρώ.

Όπως μετέδιδε από νωρίς το Newmoney.gr, η διαδικασια του book building ολοκληρώθηκε στις 17:00 μέσω του οποίου η τράπεζα πρόκειται να ενισχυθεί κεφαλαιακά κατά 2,5 δισ. ευρώ. Έτσι κλείνει ένας σημαντικότατου ειδικού βάρους κύκλος αυξήσεων κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών και μάλιστα με επιτυχία που πολλοί δεν ανέμεναν, αν ληφθεί υπόψη πως οι συστημικές τράπεζες μόνο από τις ΑΜΚ συγκέντρωσαν περί τα 8 δισ. ευρώ.

H υπερκάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής, από τη μια θα ενισχύσει σημαντικά τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας και από την άλλη θα έχει δημιουργήσει μια αποτίμηση, η οποία θα είναι χαμηλότερη από το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα