Ποιες αλλαγες σχεδιαζει ο βενιζελος...

10:17 20/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Ενα μεγάλο στοίχημα, σε ελάχιστο πολιτικό και «δύστροπο» χρόνο, καλείται να πετύχει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει μια ισχυρή αφετηρία προς τις εθνικές εκλογές. Η εκλογή του, από την... απόλυτη πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη...

μαζική ψηφοφορία της Κυριακής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη
ενός σχεδίου που θ' αρχίσει να παρουσιάζει μέρα μέρα, εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ εντός «προθεσμιών».
Με δεδομένο πια ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάη (ή το πιθανότερο στις 29 Απρίλη) ο κ. Βενιζέλος έχει μπροστά του ένα ασφυκτικό πλαίσιο, που επιβάλλει «πάλι άθλους και μόνο άθλους», όπως χαρακτηριστικά του είπε έμπιστος συνεργάτης του κατά την εγκατάστασή τους στην Ιπποκράτους.
Ο Ευ. Βενιζέλος με τον Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής
Η «επόμενη μέρα» έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Ευ. Βενιζέλος αποχαιρέτησε χθες το οικονομικό επιτελείο, μετέβη στην Ιπποκράτους για την τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Γ. Παπανδρέου υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, μίλησε αναλυτικά στο Υπουργικό για την ανάγκη να κρατήσει τους ρυθμούς του μέχρι τις «κάλπες», ενώ νωρίτερα ενημέρωσε για τους νέους του στόχους τον Κ. Παπούλια.
Από σήμερα ανάβει τις μηχανές σε όλα τα επίπεδα του κόμματος. Συγκαλεί την ΚΟ με στόχο να επισημάνει ότι έως να «διαλυθεί» η Βουλή, λόγω εκλογών, πρέπει να προωθηθούν και να ψηφιστούν σημαντικά σχέδια νόμου - και για τις μνημονιακές υποχρεώσεις και για τη νέα δανειακή σύμβαση, αλλά και για την έγκριση άλλων κορυφαίων κυβερνητικών πολιτικών (π.χ. για την ενέργεια).
Γι' αυτό και η πρώτη ανακοίνωση από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφορούσε στην επιβεβαίωση ότι στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων παραμένουν οι κ. Πρωτόπαπας, Ευθυμίου και Μπεντενιώτης.
Το επόμενο βήμα του κ. Βενιζέλου θα γίνει για τη συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής, ώστε να συνεδριάσει για πρώτη φορά, εκτός απροόπτου, την Πέμπτη.
Στην εν λόγω Επιτροπή θα συμμετάσχει -όπως συζητούν- το Πολιτικό Συμβούλιο (Ν. Ανδρουλάκης, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη, Π. Κουκουλόπουλος, Ν. Σαλαγιάννης, Γ. Μίχας και άλλοι), οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αλλά και κορυφαία στελέχη (Αν.Λοβέρδος, Κ. Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Φ. Γεννηματά κ.ά.).
Πολύ πιθανή θεωρείται επίσης η συμμετοχή στην ευρεία Εκλογική Επιτροπή του κ. Χρ. Παπουτσή.
Εγκυρότατες πληροφορίες λένε ότι ο κ. Βενιζέλος, μετά την ψηφοφορία και σε κουβέντα που είχε με στελέχη, τους ενημέρωσε ότι είχε θερμή επικοινωνία με τον κ. Παπουτσή, γεγονός που δείχνει ότι θα υπάρξει και συνάντηση άμεσα των δύο στην Ιπποκράτους.
Είναι πασιφανές βέβαια ότι στο εκλογικό «στρατηγείο» , θα συμμετάσχει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου και ο επικεφαλής της Επικοινωνίας και του Πολιτικού Σχεδιασμού, κ. Γιάννης Δατσέρης.
Τα φαβορί
Εισηγήσεις για γραμματέα και εκπρόσωπο
Σ
Keywords
Τυχαία Θέματα