''πνευματικα νωθρος ο ολαντ''...

17:30 13/3/2015 - Πηγή: Fimotro
«Αυτή είναι η ερωτική ζωή του Γάλλου προέδρου: Ο Φρανσουά Ολάντ ...
είχε δύο ερωμένες: την επίσημη και την ανεπίσημη...

Το βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Οι σκιές ενός προέδρου», που κυκλοφορεί από χτες στη Γαλλία, σκιαγραφεί με διόλου κολακευτικό τρόπο τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο συγγραφέας του, αδυνατεί να κατακτήσει τις καρδιές των συμπολιτών του. Το βιβλίο που φέρει την υπογραφή του συγγραφέα και πρώην δημοσιογράφου του περιοδικού «Nouvel Observateur», Φρανσουά Μπαζάν, σχολιάζει πικρόχολα την μέχρι
τώρα θητεία του Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, χαρακτηρίζοντάς τον έμμεσα «άνευρο, άοσμο και άγευστο».

Ο Μπαζίν αφηγείται στις 165 σελίδες του βιβλίου για το πως ανέλαβε την εξουσία από το Νικολά Σαρκοζί το 2012, αλλά και το πως επηρέασαν θετικά την προεδρία του τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην εφημερίδα «Charlie Hebdo». Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ανακάτεψαν την τράπουλα δίνοντας στον Ολάντ πόντους στην λαοφιλία του, όμως το βασικό κυβερνητικό του έργο παραμένει αμετακίνητο.

«Αυτή τη στιγμή ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στο μέσο της προεδρικής του θητείας και συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα μιας πνευματικής νωθρότητας», σχολιάζει μεταξύ άλλων, το βιβλίο που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Plion».

O Μπαζέν είναι ένας από τους δημοσιογράφους που γνωρίζουν καλά τον Ολάντ καθώς πολλά χρόνια πολιτικό ρεπορτάζ. «Ο Γάλλος πρόεδρος δεν κατάφερε να κατακτήσει την καρδιές των Γάλλων πολιτών», γράφει το βιβλίο αναφερόμενο στην προεδρία του Γάλλου προέδρου, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που ανέλαβε το αξίωμα από τον προκάτοχό του, Νικολά Σαρκοζί.

«Και η προεκλογική εκστρατεία του; Έκανε την πιο μακρά , την πιο βαρετή προεκλογική εκστρατεία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας,. Οι πρώτοι του μήνες στο Μέγαρο των Ηλυσίων; Ο Φρανσουά Ολάντ παρέμεινε ίδιος . Και εδώ έγκειται το πρόβλημα. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Μόνο λίγες σταγόνες βροχής...».
Keywords
Τυχαία Θέματα