ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ FINANCIAL TIMES

12:56 6/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times»...

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές το 2012.
Κι επειδή η αύξηση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας, ύψους 110 δισ. ευρώ, θα ήταν «αδύνατη
πολιτικά», χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο.
To δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των «Financial Times» υποστηρίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «χάνει την πίστη της στην Ελλάδα».
H εφημερίδα βλέπει «δραματική μεταστροφή» στην αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα από κάποια κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και επικαλείται εκπροσώπους ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, σύμφωνα με τους οποίους «μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αδύνατη πλέον».«Θα πρέπει να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις», δηλώνει στην εφημερίδα αξιωματούχος υπουργείου Οικονομικών μεγάλης χώρας-μέλους της Ευρωζώνης. «Θα πρέπει να έχουμε για την περίπτωση αυτή ένα σχέδιο στην τσέπη», φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα σύμβουλος πρωθυπουργού χώρας της ΕΕ που δεν κατονομάζεται.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα έπληττε και άλλες προβληματικές χώρες, καθώς στις αγορές θα άρχιζαν οι εικασίες για το εάν θα προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
«Τα προβλήματα των τριών αυτών χωρών είναι αλληλένδετα. Το ζητούμενο είναι να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό», υποστηρίζεται στην Ευρωζώνη.
Υπογραμμίζονται επίσης οι κίνδυνοι που συνεπάγεται ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται σχετική διαδικασία από την ΕΕ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είναι διατεθειμένος να σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα