''πιο υπευθυνος ο ντραγκι απο τους πολιτικους ηγετες της ε.ε''...

14:53 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Για θετική εξέλιξη η οποία είναι σε θέση να προκαλέσει κινητικότητα στην ευρωπαϊκή και δη ελληνική αγορά κάνουν λόγο στο naftemporiki.gr δύο εμπειρογνώμονες, ...
σε έναν πρώτο σχολιασμό της είδησης περί μείωσης του επιτοκίου κύριας αναχρηματοδότησης από την ΕΚΤ στο 0,25%.
«Ο κ. Ντράγκι επιδεικνύει μεγαλύτερη υπευθυνότητα απ’ ό,τι κάνουν οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ. Με την κίνηση αυτή επιθυμεί να ενισχύσει την ιδιαίτερα ασθενή ανάκαμψη η οποία καταγράφεται
σε αυτήν τη συγκυρία στην Ευρώπη», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Χαράλαμπος Γκότσης.
Ο ίδιος πάντως αναφέρεται και σε πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, δεδομένου ότι ήδη ενισχύεται το δολάριο, γεγονός που με τη σειρά του ενδέχεται να συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές των πρώτων υλών. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γκότσης τάσσεται υπέρ μιας πιο «απλόχερης δημοσιονομικής πολιτικής» από την Ευρωζώνη.
«Η μείωση των επιτοκίων είναι οπωσδήποτε ευνοϊκή, καθώς καθιστά πιο φτηνό το χρήμα και οι τράπεζες μπορούν να δανειστούν με καλύτερους όρους. Αυτό βεβαίως θα πρέπει να διοχετευτεί -εν προκειμένω- στην ελληνική οικονομία περαιτέρω, ωθώντας την οικονομική δραστηριότητα», σημειώνει ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Βενιέρης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει τις θετικές επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα