Πιλοτοι και ατυχηματα

09:31 17/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο InsiderΠιλότος ειδικών αποστολών ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου που έπεσε στο Λονδίνο. Του έδωσαν οδηγίες να προσγειωθεί λόγω κακοκαιρίας, είναι η μοιραία λεπτομέρεια που οδήγησε στην... πτώση.
Υπάρχει μήπως κάποια ομοιότητα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που περιμένουμε σήμερα;
'Εμπειρος πιλότος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, 35 χρόνια στο πολιτικό παιχνίδι, όπως και ο ίδιος λέει σε έμπιστους συνομιλητές του "το ελέγχω απόλυτα".
Ναι, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν και μοιραία ατυχήματα...
Δεν
θυμάμαι άλλη περίπτωση από όταν ορκίστηκε αυτή η κυβέρνηση να χτυπιέται τόσο άσχημα. Αιτία; ο ευτελισμός της ακεραιότητας των διαδικασιών, των κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε αυτή την περίπτωση.
Ακεραιότητας την οποία έχει ανάγκη ο κόσμος για να πιστέψει σε κάτι. Η έλλειψη ακεραιότητας των διαδικασιών, μην ξεχνάμε, είναι η βασική αιτία σκανδαλισμού γύρω από την λίστα Λαγκάρντ. Και σε αυτή την έλλειψη ακεραιότητας των διαδικασιών έχει ευθύνη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν είχε δε πολιτική τσίπα, θα ζήταγε ο ίδιος την διερεύνηση της υπόθεσης με αναστολή της ιδιότητας του Προέδρου του Πασόκ έως την ολοκλήρωση της έρευνας, ώστε να μην μείνει καμμιά σκιά για απόπειρα συγκάλυψης στην Κυβέρνηση.
Η σπουδή του Ευάγγελου Βενιζέλου να καταγγείλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική σκεωρία, στον κόσμο φαίνεται πως έχει την οσμή της ενοχής.
Η "οδηγία προσγείωσης" με σκοπό την διάσωση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν θα εξαφανιστεί από την επικαιρότητα μετά την σημερινή ψηφοφορία. Αντιθέτως, φοβάμαι ότι θα ταλαιπωρεί για πολύ καιρό την Κυβέρνηση, όπως ταλαιπώρησε και το Βατοπαίδι την Κυβέρνηση Καραμανλή. Και ας μην ξεχνάμε ότι τότε υπήρχαν συνθήκες οικονομικής ευμάρειας, όχι οικονομικού μαρασμού και με τον κόσμο εξαγριωμένο.
Η χώρα δεν αντέχει ούτε σαν μακρινό ενδεχόμενο έστω και μικρή πιθανότητα ακυβερνησίας, ως αντάλλαγμα για να σωθεί η... πολιτική καρίερα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο πιλότος Αντώνης Σαμαράς πρέπει να σταθμίσει πολύ ψύχραιμα την κατάσταση για να μην οδηγηθούμε σε κανένα μοιραίο ατύχημα. Εχει δουλέψει πολύ σκληρά ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ελληνικός λαός υποφέρει, για να μείνει η χώρα στο Ευρώ.
Θα τα παίξουμε όλα αυτά στα ζάρια- ή μάλλον στα USB stick- για το χατήρι των πολιτικών φιλοδοξιών του Ευάγγελου Βενιζέλου;
Insider
ΥΓ: Μαξίμου, πείτε στον Σίμο Κεδίκογλου ότι είναι τουλάχιστον άκομψο να κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι είναι άντρο τρομοκρατίας. Αν υπάρχουν τρομοκράτες στο ΣΥΡΙΖΑ ας τους συλλάβει η Αστυνομία, και μετά ας βγάλει 100 ανακοινώσεις ο Σίμος Κεδίκογλου.
Αλλιώς, η εικόνα που βλέπει ο κόσμος είναι απογοητευτική: Οι κατα Κεδίκογλου τρομοκράτες συνομωτούν κατα Βενιζέλο για να κατασκευάσουν σκευωρίες εις βάρος του, και για "βραδυνό" κάνουν και μια επίθεση με πυροβολισμούς ή εκρηκτικά σε γραφεία της ΝΔ. Εντάξει...
....με τις πέτρες, πότε θα μας πάρουν όλους μαζί;
Keywords
Τυχαία Θέματα