Πηγε στη γερμανια ο λετα να δει τη μερκελ...

22:03 30/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Αφού έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ξεκίνησε την διεθνή περιοδεία του.
Αφού συναντήθηκε το πρωί με τον Ισραηλινό πρόεδρο, Σιμόν Πέρες, έφυγε για ένα ταξίδι αστραπή στην Γερμανία, όπου συνομίλησε με τη...
Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

«Η Ιταλία δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει πολιτική εξυγίανσης», δήλωσε ο 48χρονος πρωθυπουργός στην Μέρκελ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εστιάσει στο δημόσιο
χρέος της Ιταλίας.

«Η κυβέρνηση που σχηματίζεται είναι πολιτική, είναι μια κυβέρνηση που θέλει να χρησιμοποιήσει όλη την πολιτική της δύναμη για να εργαστεί σε δύο κατευθύνσεις: αρχικά να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για την πολιτική και έπειτα να αγωνιστεί κατά της ανεργίας», συμπλήρωσε ο Λέτα.

Η Καγκελάριος απάντησε πόσο είναι σημαντική είναι η διατήρηση καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας: «Θα συνεργαστούμε με χαρά με τη νέα ιταλική κυβέρνηση για έναν επιπλέον λόγο: γιατί ο πρόεδρος Ναπολιτάνο μας διαβεβαίωσε πόσο η Ιταλία ενδιαφέρεται για την Ευρώπη.

Πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο που έχουν ήδη χαράξει τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα με τη δημοσιονομική σύμβαση σταθερότητας και τη δημοσιονομική εξυγίανση».

Ο Λέτα, επισήμανε ότι απόψε στο επίσημο δείπνο θα ζητήσει συμβουλές από την Μέρκελ για το πώς ηγείται ενός μεγάλου συνασπισμού και διαβεβαίωσε πως στην συνέχεια θα τις αποκαλύψει.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, μετά την παραμονή του στο Βερολίνο, αύριο θα μεταβεί στο Παρίσι και έπειτα στις Βρυξέλλες.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα