Πεθανε η μητερα του ασαντ...

15:30 7/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Πένθος για την οικογένεια του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος...
έχασε τη μητέρα του, Ανισέ Μακχλούφ, σε ηλικία 86 ετών. Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Συρίας, Χαφέζ Άσαντ, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Δαμασκού.

Η Ανισέ Μακχλούφ γεννήθηκε το 1930 και ήταν μέλος μία πλούσιας και διακεκριμένης οικογένειας Αλεβιτών, από την παράκτια περιοχή της Λαττάκειας. Με τον πατέρα του Μπασάρ, Χαφέζ Άσαντ παντρεύτηκε το 1957, όταν εκείνος ήταν υπολοχαγός της πολεμικής αεροπορίας.

Σε όλη τη ζωή της κράτησε χαμηλό προφίλ, παρ' ότι βρισκόταν σε μία μητριαρχική
οικογένεια, ασκώντας σημαντική επιρροή στο σύζυγο και τα παιδιά της. Πολλοί εξακολούθησαν να την αποκαλούν «πρώτη κυρία» της Συρίας, παρά το θάνατο του Χαφέζ Άσαντ, το 2000.

Μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, το 2011, οι φήμες ήθελαν την Ανισέ Μακχλούφ να είναι εκείνη που προέτρεψε τον γιό της, Μπασάρ, να αντιμετωπίσει με σκληρότητα τους αντιστασιακούς. Για ένα διάστημα είχε αποχωρήσει από τη Συρία, πηγαίνοντας μαζί με την κόρη της, Μπούσρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετά τη δολοφονία του γαμπρού της, Ασέφ Σαουάτ, στη Δαμασκό, τον Ιούλιο του 2012. Ο Σαουάτ ήταν ο υπουργός Άμυνας της Συρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα