Περιορισμοι στα '' παραθυρα ''...

12:14 5/2/2013 - Πηγή: Fimotro
ΣΑΦΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...
Πέρασε στα... ψιλά, άλλα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο κείμενο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπονται «ειδικοί χειρισμοί» στην ...επικοινωνία του κόμματος.
Ενδυναμώνεται το γραφείο Τύπου της...
Κουμουνδούρου, ενώ αποστέλλονται σαφή μηνύματα στα στελέχη, που κατά καιρούς έχουν προκαλέσει προβλήματα με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
Στο εξής, μόνο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Πάνος Σκουρλέτης θα μπορεί να εμφανίζεται «αφειδώς» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ για τα υπόλοιπα στελέχη προβλέπονται ...περιορισμοί.

Ειδικότερα, από το εισηγητικό σημείωμα ακόμα, ο τρόπος επικοινωνίας περιγραφόταν ως εξής:

«Σχετικά με τις εμφανίσεις στελεχών του κόμματος στα ΜΜΕ χρειάζεται να επιμείνουμε στα εξής:

- Το Γραφείο Τύπου είναι αυτό που συντονίζει και αξιοποιεί τις παρεμβάσεις τόσο του προέδρου, όσο και όλων των στελεχών του κόμματος

- Οι ατομικά προσκεκλημένοι σύντροφοι/σσες σε τηλεοπτικές συζητήσεις ή δελτία ειδήσεων πανελλαδικής εμβέλειας ενημερώνουν και συνεννοούνται εκ των προτέρων με το Γραφείο Τύπου

- Για λόγους ισότητας, κανένα στέλεχος του κόμματος, πλην του εκπροσώπου Τύπου, δεν μπορεί να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, εκτός αν συντρέχει σπουδαίος έκτακτος λόγος (πολύ εξειδικευμένο θέμα, έκτακτο γεγονός κλπ)».

Συγχρόνως, τα στελέχη του κόμματος καλούνται να φροντίζουν τον κοινό δημόσιο λόγο τους, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεκμηρίωση, την παρακολούθηση της τακτικής των άλλων και μην ξεχνώντας τα περιφερειακά ΜΜΕ. Τονίζεται ακόμα η ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας με συσκέψεις παλαιότερων και νεότερων στελεχών, ώστε «να αποφεύγονται μονομερείς μη συνεννοημένες εκφωνήσεις και προτάσεις», όπως σημειώνεται, αξιοποίησης των επεξεργασιών των τμημάτων του κόμματος (κοινή λίστα τεκμηρίωσης, non-paper κτλ), κ.ο.κ.

Με τον τρόπο αυτό, καθίσταται σαφής η ενόχληση της Κουμουνδούρου από τις τοποθετήσεις «εκτός γραμμής» στελεχών του κόμματος, κυρίως της ...μειοψηφίας του. Παράλληλα, επιχειρείται ο πολυπόθητος «ενιαίος λόγος» με στόχο αφενός την προβολή των θέσεων του κόμματος, αφετέρου την οργανωμένη «απάντηση» σε ʽδιαστρεβλώσεις και ψέματα (όπως παρατηρεί η Κουμουνδούρου) μερίδας των ΜΜΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα